Almanya Ukrayna için ne yapacağını iyice şaşırdı... 29 yıl sonra yeniden "dayanışma vergisi" gündeme geldi!
Almanya'nın Ukrayna'ya "sınırsız" desteği sürüyor. Bu kez de Ukrayna'ya yardım için Alman mükelleflere ek "dayanışma vergisi" getirilmesi önerildi...
Alman hükümetinin Ekonomi Uzmanları Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Ukrayna'ya yardım için Alman mükelleflere ek "dayanışma vergisi" getirilmesini önerdi.
Aynı zamanda Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Schnitzer, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, "Özel olaylar özel tedbirler gerektirir. Ukrayna'ya askeri yardım için gelir vergisine ek dayanışma vergisi, olası bir yanıt olabilir" ifadesini kullandı.
Schnitzer, talep ettiği şeyin uygulanıp uygulanmayacağının "karmaşık olduğunu" bildiğini kaydetti.
Rusya-Ukrayna savaşının "özgürlükleri" ile yakından ilişkili olduğunu belirten Schnitzer, "Şimdiden harekete geçmek, sonradan harekete geçmekten daha iyidir" değerlendirmesinde bulundu.
Alman hükümeti, bugüne kadar Ukrayna'ya yaklaşık 28 milyar Euro değerinde para ve silah yardımında bulundu.
Almanya'da dayanışma vergisi, en son iki Almanya'nın birleşmesinden sonra doğu eyaletlerinin kalkınması için 1995 yılında getirilmişti.
ALMANLAR RAHATSIZ
Yapılan bir araştırmaya göre, Alman vatandaşlarının yarıdan fazlası Ukrayna'ya yapılan askeri yardımın azaltılmasından yana olduğunu göstermişti. Almanların %54'ü Ukrayna'ya yapılan yardımlardan tasarrufa gidilmesini savunurken, %41'i ise askeri desteğin aynen devamını istemişti.
Öte yandan, Almanya geçen gün Ukrayna'ya askeri yardım göndermişti. Ve Almanya her defasında Ukrayna'ya askeri yardım içeren bir paket sözü vermeyi de sürdürüyor. Başbakan Olaf Scholz da Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini söylemişti. Ancak Almanların bu durumdan pek de hoşnut olmadığı yapılan son anketle de görüldü.
Zira ülkede, Rusya-Ukrayna savaşından sonra 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı yaşamaya başladı. Almanlar, çok sayıdaki Ukraynalı vatandaşın ülkelerine gelmesinden rahatsızlığını dile getiriyor. Devlet desteğini alan Ukraynalılar, dil eğitimlerinden işe, oturdukları evlerden sosyal yardım parasına kadar birçok imkandan yararlanabiliyor.
Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor. Söz konusu durum, ülke ekonomisini de etkiliyor. Savaşa ayrılan bütçeyle birlikte Rusya ile bozulan ilişkiler ve bir milyonun üzerinde ek yük düşünüldüğünde Almanlar, yükselen enflasyondan da, artan benzin fiyatlarından da hem savaşı hem de Ukraynalıları sorumlu tutuyor.
Alman devletinin "sınırsız" yardımına rağmen Ukraynalılar ülkeye entegre olamadılar
Alman Bakan, Alman halkını dinlemedi!
Almanlar hükümetten "Bürgergeld" ve "Ukrayna" konusunda "tasarruf" bekliyor...
Scholz bu kez hem Putin'i hem de Almanları kızdıracak
ARTI49