Almanya'dan bedelli askerlik ücreti ne kadar, koşulları neler, nasıl yatırılır?

Almanya'dan bedelli askerlik ücreti ne kadar, koşulları neler, nasıl yatırılır?

Almanya'dan bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır, koşulları neler, ne kadar? Almanya'dan bedelli askerlik hakkında bilmeniz gereken her şey bu haberde

Almanya'da çeşitli vesileler ile giden ve askerliğini yapmamış vatandaşlarımızın en merak ettiği konulardan biri "Almanya'dan bedelli askerlik ücreti ne kadar, koşulları neler, nasıl yatırılır?"

Almanya'da bedelli askerlik süreci Türkiye'de olduğundan biraz farklı yürüyor. Bedelli askerlik süreci bir bedelli affı değildir. Yaşınız uyması halinde bedelli askerlik sürecinden faydalanabilirsiniz. 

Almanya'dan bedelli askerlik hizmetini tercih edenlerin başvuruları 31 aralık 2022 tarihinden bu yana alınmaktadır. 

Almanya'dan bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak ve Almanya'da yaşayan yükümlülerin 1 Ocak - 30 Haziran 2023 arasında ödemeleri gereken ücret 104.084,16 TL olarak belirlenmiştir. 

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler evrakları ile birlikte Türkiye Konsolosluğuna başvurmaları gerekmektedir. Yükümlülerin bedelli askerlik ücretini Euro olarak yatıracakları için günlük olarak rakam değişmektedir.

Günlük olarak belirlenen rakam konsolosluğun veznesine yatırılır

 

Almanya'dan bedelli askerlik ücreti gerekli belgeler neler, koşulları neler, nasıl yatırılır?

* Nüfus cüzdanı ve bir adet fotokopisi

* 2 adet vesikalık fotoğraf

* Alman oturma ve çalışma izni (aufenthaltstittel) ve bir adet fotokopisi

( oturma/çalışma izin belgesinin 3 yıldan yeni̇ olması durumunda eski̇ tarihli oturma çalışma izinlerini gösteren belge – aufenthaltszeiten in der bundesrepublik deutschland)

* Pasaport ve pasaportun işlem görmüş her sayfasının birer adet fotokopisi

(3 yıldan yeni̇ pasaport sahipleri eski̇ pasaport ve fotokopilerini de getirmelidirler)


Durum: Çifte vatandaşlığı olanlar;

* Alman kimliği (personalausweis) ve varsa alman pasaportu (reisepass) ve birer adet fotokopileri

* Alman vatandaşlığına alınma belgesi̇ (einburgerungsurkunde)

* Ne zamandan beri Almanya'da ikamet edildiği tarihleri gösteren i̇kametgah belgesi̇ (erweiterte meldesbescheinigung mi̇t ei̇nzug datum)

( Yurt dışında 3 yıl –net 1095 gün- ikamet şartı gerekmektedir)

* Alman kimlik belgelerinin 3 yıldan yeni̇ olması durumunda eski̇ kimlikler ya da fotokopisi ya da bu kimliklerin seri̇ numaraları

2. durum : Almanya’da doğan ve halen ikamet eden süresiz (unbefristet) oturma iznine sahip yalnızca türk vatandaşı olanlar

* Doğum belgesi̇(geburtsurkunde)

* Ne zamandan beri̇ Almanya'da ikamet edildiği tarihleri gösteren i̇kametgah belgesi̇ (erweiterte meldesbescheinigung mi̇t ei̇nzug datum) yurt dışında 3 yıl –net 1095 gün- ikamet şartı gerekmektedir

3. durum: iİşçi̇ olarak çalışanlar

* Yeni̇ tarihli bir çalışma belgesi̇ (arbeitsbescheinigung) (ori̇ji̇nal)

* Son 3 aya ait maaş bordrosu (lohnabrechnung)

* Deutsche rentenversicherung kurumundan , toplam işgünü sayısını gösteren güncel hizmet döküm belgesi̇ (versicherungsverlauf) (orijinal)

* İşsi̇zseni̇z, sosyal yardım ya da işsizlik parası alıyorsanız bununla ilgili belge

4. durum: işveren olarak çalışanlar

* İşyeri̇ ruhsatı (gewerbe anmeldung) (orijinal ve 1 adet fotokopi̇)

* Varsa gewerbe ummeldung ve/veya gewerbe abmeldung veya ordnungsamt gewerbemeldestelle’den orijinal gewerbemeldebescheinigung

* Muhasebeci̇den (steuerberater) bu işyerinin hangi̇ tarihten beri̇ faaliyette olduğunu gösteren orijinal belge ( i̇şyeri̇ni̇n kuruluş tarihi ve hala faaliyette olduğu bilgisi / kapandı ise kapanma tarihi)

* Vergi̇ dairesinden (fi̇nanzamt) orijinal bescheinigung in steuersachen ordnungsamt gewerberegi̇ster ori̇ji̇nal exi̇stenzbestaetigung (mit anmeldedatum)

* İhti̇yaç duyulması halinde ilave belgeler istenebilir

not: İşçi veya işveren statüsünün her ikisinde de çalışmışlıkları olup, söz konusu iki ayrı statünün herhangi̇ birinde net 1095 gün çalışma süresini dolduramayanlar, her iki durum için gerekli̇ olan belgeleri̇ getirmelidirler.

Almanya'dan dövi̇zle askerlik başvurusunda Milli Savunma Bakanlığı'nın https://dovizle.msb.gov.tr/ sayfasından uzaktan eği̇ti̇mi̇n tamamlanmış olması gerekmektedir.

Başvurularda 5 Euro posta ücreti̇ ve 36,73 Euro havale ücreti̇ ayrıca tahsil edi̇lmekte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT