Olaf Scholz'dan Ukraynalı mültecilere: Kurslarınızın parasını ödedik, şimdi çalışma zamanı

Olaf Scholz'dan Ukraynalı mültecilere: Kurslarınızın parasını ödedik, şimdi çalışma zamanı
Scholz'un, Almanya'nın Ukrayna'dan gelen çok sayıda mülteci için “entegrasyon kursları ve dil kursları için ödeme yaptığı” gerçeğinin ışığında, “şimdi büyük bir iş turbosu ile birçoğunu çalışmaya teşvik etmek istiyoruz” dediği belirtiliyor.

Federal İstatistik Ofisi'ne göre, Almanya'daki Ukraynalı mültecilerin sayısı Ukrayna'daki savaşın başlamasından bu yana önemli ölçüde arttı. Kasım 2023'te Almanya'da yaklaşık 1,1 milyon Ukraynalı vardı, bu rakam, Şubat 2022'dekinden yedi kat daha fazla anlamına geliyor.

Alman Şansölyesi Olaf Scholz ise, Ukrayna'dan gelen tüm mültecilere “ikamet güvenliği” vaat etti. Scholz, bunun tek ön koşulunun “Ukrayna'dan buraya gelenlerin, çalışabildikleri ölçüde, artık çalışıyor olmaları” olduğunu söyledi.

YÜZ BİNLERCE KİŞİYE İHTİYAÇ VAR

“İstihdam aynı zamanda ikamet güvencesi de yaratıyor” diye açıklayan Olaf Scholz, bu nedenle Ukrayna'daki savaştan kaçan herkese kazançlı bir işte çalışmalarını tavsiye etti.

Şansölye, birçoğunun halihazırda çalışıyor olacağını, ancak “iş piyasasında acilen ihtiyaç duyulan birkaç yüz bin kişinin daha bulunduğunu” belirtti

OLAF SCHOLZ'DAN UKRAYNALI MÜLTECİLERE ÇAĞRI

Öte yandan Scholz'un, Almanya'nın Ukrayna'dan gelen çok sayıda mülteci için “entegrasyon kursları ve dil kursları için ödeme yaptığı” gerçeğinin ışığında, “şimdi büyük bir iş turbosu ile birçoğunu çalışmaya teşvik etmek istiyoruz” dediği belirtiliyor.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil'e göre ise, Alman işgücü piyasasında “el ve kafa” eksikliği var ve bu da refahı tehlikeye atıyor. Ukrayna'dan gelen mülteciler bu sorunun kısmen de olsa kontrol altına alınmasına ve kalifiye işgücü sıkıntısının bir nebze olsun hafifletilmesine yardımcı olabilir.

ARTI49