Almanya yine yaptı yapacağını... Almanları dinlemediler, Ukrayna'ya yeni yardım paketi açıkladılar...

Almanya yine yaptı yapacağını... Almanları dinlemediler, Ukrayna'ya yeni yardım paketi açıkladılar...

Almanlar, Ukrayna'ya yapılan destekten tasarruf edilmesini isterken, Almanya, Ukrayna'ya yeni bir askeri yardım paketi açıkladı...

Almanya'da enflasyonun etkileri hissedilmeye devam ederken, Almanlar da özellikle "Bürgergeld", yani vatandaşlık parasından ve Ukrayna'ya yapılan destekten tasarruf edilmesini istiyor. Yapılan son bir ankete göre,halkın %54'ü Ukrayna'ya yapılan yardımlardan tasarrufa gidilmesini savunuyor.

YENİ YARDIM PAKETİ...

Ancak buna rağmen Almanya, Ukrayna'ya yeni bir askeri yardım paketi açıkladı.

Yeni pakette, Skynex hava savunma sistemleri ve mühimmatın yanı sıra Marder zırhlı piyade muharebe araçları da var.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı devletlerin Kiev’e yaptıkları para yardımlarının toplamının 203 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, operasyonun başından bu yana Kiev yönetimine 54 farklı ülkeden yardım yapıldığı belirtildi.

Yardım eden devletlerin, Ukrayna silahlı kuvvetlerine 1600’dan fazla füze ve topçu silahı, 200'den fazla uçaksavar füze sistemi, 5 bin 220'den fazla zırhlı askeri araç ve 23 binden fazla insansız hava aracı sağladığı belirtildi.

ALMANLAR RAHATSIZ

Almanya geçen gün Ukrayna'ya askeri yardım göndermişti. Ve Almanya her defasında Ukrayna'ya askeri yardım içeren bir paket sözü vermeyi de sürdürüyor. Başbakan Olaf Scholz da Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini söylemişti. Ancak Almanların bu durumdan pek de hoşnut olmadığı artık biliniyor.

Zira ülkede, Rusya-Ukrayna savaşından sonra 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı yaşamaya başladı. Almanlar, çok sayıdaki Ukraynalı vatandaşın ülkelerine gelmesinden rahatsızlığını dile getiriyor. Devlet desteğini alan Ukraynalılar, dil eğitimlerinden işe, oturdukları evlerden sosyal yardım parasına kadar birçok imkandan yararlanabiliyor.

Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor. Söz konusu durum, ülke ekonomisini de etkiliyor. Savaşa ayrılan bütçeyle birlikte Rusya ile bozulan ilişkiler ve bir milyonun üzerinde olan Ukraynalının ek yükü düşünüldüğünde Almanlar, yükselen enflasyondan da, artan benzin fiyatlarından da hem savaşı hem de Ukraynalıları sorumlu tutuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
4 Yorum