Almanya'da "Ukraynalı" ayrımcılığı: Daha hızlı işe yerleştirmeliyiz

Almanya'da "Ukraynalı" ayrımcılığı: Daha hızlı işe yerleştirmeliyiz

Ekonomist Veronika Grimm, Ukrayna'dan gelen mültecilerin işgücü piyasasına yerleştirilmesi için daha çok çaba harcanması gerektiğini istedi: "Ukrayna'dan bize gelen insanları daha hızlı bir şekilde işe yerleştirmeliyiz!"

Alman Ekonomi Uzmanları Konseyi, Ukraynalı mültecilerin iş piyasasına yerleştirilmesi konusunda "daha fazla pragmatizm" çağrısında bulundu.

Ukraynalılar için istenen bu "ayrıcalık" tatışma konusu oldu.

Ekonomist Veronika Grimm, Ukrayna'dan gelen mültecilerin işgücü piyasasına yerleştirilmesi için daha fazla çaba gösterilmesi çağrısında bulundu. Berliner Morgenpost'a konuşan Grimm, "Ukrayna'dan bize gelen insanları daha hızlı bir şekilde işe yerleştirmeliyiz" dedi.

ALMANLAR RAHATSIZ

Öte yandan, Almanlar, Ukrayna konusunda ciddi derecede rahatsız durumda.

Örneğin, yapılan bir ankete göre, Alman vatandaşlarının yarıdan fazlası Ukrayna'ya yapılan askeri yardımın azaltılmasından yana. Almanların %54'ü Ukrayna'ya yapılan yardımlardan tasarrufa gidilmesini savunuyor.

Rusya-Ukrayna savaşından sonra 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı yaşamaya başladı. Almanlar, çok sayıdaki Ukraynalı vatandaşın ülkelerine gelmesinden rahatsızlığını dile getiriyor. Devlet desteğini alan Ukraynalılar, dil eğitimlerinden işe, oturdukları evlerden sosyal yardım parasına kadar birçok imkandan yararlanabiliyor.

Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor. Söz konusu durum, ülke ekonomisini de etkiliyor. Savaşa ayrılan bütçeyle birlikte Rusya ile bozulan ilişkiler ve bir milyonun üzerinde ek yük düşünüldüğünde Almanlar, yükselen enflasyondan da, artan benzin fiyatlarından da hem savaşı hem de Ukraynalıları sorumlu tutuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT