Almanya Rusya'nın hakkını teslim etti: Dayanıklı çıktılar

Almanya Rusya'nın hakkını teslim etti: Dayanıklı çıktılar

Almanya Silahlı Kuvvetleri Tümgenerali Christian Freuding, Rusya-Ukrayna savaşına bakarken Rusya'nın bazı yeteneklerinin başlangıçta fark edilemediğini söyledi ve "Rusların dayanıklılığı başlangıçta bugün değerlendirdiğimiz şekilde görülmüyordu" dedi...

Rusya Ukrayna savaşı sürüyor. Almanya ise ilk kez Rusya-Ukrayna savaşında yanıldıklarını kabul etti.

İki yıldır süren savaşta, özellikle Rus ordusu ilk birkaç hafta boyunca iyi bir görüntü vermemişti. Ancak şimdi Rus askeri aygıtı hakkında farklı görüşler bulunuyor.

Almanya Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr) Tümgenerali Christian Freuding'e göre, Ukrayna'daki savaşa bakarken Rusya'nın bazı yetenekleri başlangıçta fark edilmemişti. Freuding, Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demeçte "Rusların dayanıklılığı başlangıçta bugün değerlendirdiğimiz şekilde görülmüyordu" diyerek bir öz eleştiride bulundu.

RUSYA'YI ÖVDÜ, UKRAYNA'YI ELEŞTİRDİ

Freuding, "Şu anda açıkça gözlemlediğimiz şeyi başaracaklarını da görmedik: Askeri-endüstriyel komplekslerini güçlendireceklerini, genişleteceklerini, acımasız yaptırım rejimine rağmen üretim kapasitelerini arttıracaklarını..." derken, Ukraynalıların karşı saldırılarında kısa sürede mümkün olan en büyük askeri başarıları elde edecekleri beklentisi de "geçmişe bakıldığında kesinlikle abartılıydı" sözleriyle değerlendirdi.

DERS ÇIKARDIK

Aynı zamanda Savunma Bakanlığı'nda planlama ekibinin başında olan Freuding, Bundeswehr ile ilgili olarak, Ukrayna'daki savaştan alınan önemli bir dersin drone savaşının tamamen yeni önemi olduğunu söyledi. Freuding, "Şimdi bir insansız hava aracı görev gücü kurduk. Bu sayede farklı tipte insansız hava araçlarını ve insansız hava aracı savunma sistemlerini birliklere hızlı bir şekilde tanıtabilir ve böylece eğitim ve denemelere başlayabiliriz" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT