Amerika ve Ukrayna Alman topraklarından harekete geçecek

Amerika ve Ukrayna Alman topraklarından harekete geçecek

Amerika ve Ukrayna Rusya'ya karşı harekete geçecek. Yeni stratejinin ayrıntıları ise Almanya'nın Wiesbaden kentinde düzenlenecek bir tatbikatta belirlenecek!

Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail-Filistin savaşının gölgesinde devam ederken, Batı'nın da Ukrayna'ya desteği sürüyor.

New York Times'ın haberine göre ise, Ukrayna Genelkurmayı ile ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Ukrayna'nın karşı saldırısının başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle 2024'te uygulamaya konulacak yeni bir "savaş stratejisi" üzerinde çalışıyor.

ABD'nin savunmayı ön plana alan "mevcut pozisyonu koru ve yavaş yavaş yenisini inşa et" yaklaşımında ısrar ettiği, Ukrayna'nın ise yeni saldırılar peşinde olduğu iddia ediliyor.

TATBİKAT ALMANYA'DA!

Yeni stratejinin ayrıntıları ise Almanya'nın Wiesbaden kentinde düzenlenecek bir tatbikatta belirlenecek.

Öte yandan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, 3 gün önce, "habersiz" şekilde, Almanya'da konuşlu ABD kuvvetlerini ziyaret etmişti. Söz konusu ziyaret Alman medyasında geniş yer bulmuştu.

RUSYA'YI "MÜZAKEREYE" ZORLAYACAKLAR

Pentagon, Ukrayna ordusu tarafından kontrol edilen bölgelerin korunmasını, yıl boyunca asker rezervlerinin artırılmasını ve tahkimat inşa edilmesini içeren muhafazakar bir stratejide ısrar ediyor. Bazı ABD'li yetkililere göre, bu stratejiyle Rusya, gelecek yılın sonlarında veya 2025'te "anlamlı müzakerelere" zorlanabilir.

Ancak gazete, Ukrayna tarafının bunun yerine "tüm dünyanın dikkatini çekmek için" karadan veya uzun menzilli füzelerle yeniden saldırıya geçmek istediğini yazıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum