Alman basınından çok kritik iddia: Alman ordusu Rusya ile savaşa hazırlanıyor!

Alman basınından çok kritik iddia: Alman ordusu Rusya ile savaşa hazırlanıyor!

Çok kritik iddia: Alman ordusunun, Ukrayna ordusunun yenilgi ihtimaline karşı şimdiden "Rusya ile savaşa hazırlanmaya başlandığı" iddia edildi...

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sürerken, başta Almanya olmak üzere Batı'nın da Ukrayna'ya desteği sürüyor.

Alman Bild gazetesi ise dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Gazeteye göre, Alman ordusunun (Bundeswehr), Ukrayna ordusunun yenilgi ihtimaline karşı şimdiden "Rusya ile savaşa hazırlanmaya başladığını" iddia etti.

"2025 YAZINDA..."

Haber analizinde, "Bundeswehr simulasyon raporlarına göre NATO ile Rusya arasında Şubat ayı başlarında gerilim tırmanabilir. Rapor, Putin'in nasıl hareket edeceğini ve NATO'nun kendisini nasıl savunacağını adım adım, ay ay anlatan bir eğitim senaryosu. Bundeswehr senaryosunda gerilimin tırmanmasından sonra, 2025 yazında Alman askerinin Rusya ile savaşa girebileceği senaryosu tartışılıyor" denildi.

Haberdeki Alman senaryosuna göre, Rus yetkililer karşı hamle olarak yeni bir seferberlik dalgası başlatıyor ve Şubat 2024'te 200 bin kişiyi daha askere alıyor. Bild, Kremlin'in baharda Ukrayna'ya geniş çaplı bir saldırı başlatacağını da iddia ediyor ve "Batı desteğinin yetersiz olduğu bir ortamda, Haziran 2024'e kadar Ukrayna ordusu yenilecek" savını ileri sürüyor.

ALMANLAR NE YAPACAK

Öte yandan, Bild'in iddiası gerçek olursa Almanya'yı epey zorlu bir süreç bekliyor demektir. Zira, Alman vatandaşlarının yarıdan fazlası Ukrayna'ya yapılan askeri yardımın azaltılmasından yana olduğunu belirtirken, Ukrayna konusunda Alman hükümeti gibi düşünmüyorlar.

Aynı şekilde, Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardım göndermesi de tepki çekiyor. Almanların bu durumdan pek de hoşnut olmadığı artık bilinen bir gerçek.

Zira ülkede, Rusya-Ukrayna savaşından sonra 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı yaşamaya başladı. Almanlar, çok sayıdaki Ukraynalı vatandaşın ülkelerine gelmesinden rahatsızlığını dile getiriyor. Devlet desteğini alan Ukraynalılar, dil eğitimlerinden işe, oturdukları evlerden sosyal yardım parasına kadar birçok imkandan yararlanabiliyor.

Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor. Söz konusu durum, ülke ekonomisini de etkiliyor. Savaşa ayrılan bütçeyle birlikte Rusya ile bozulan ilişkiler ve bir milyonun üzerinde ek yük düşünüldüğünde Almanlar, yükselen enflasyondan da, artan benzin fiyatlarından da hem savaşı hem de Ukraynalıları sorumlu tutuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum