Ruslar Almanları havadan gözetliyor... Almanya "çaresizliğe" çözüm arıyor

Ruslar Almanları havadan gözetliyor... Almanya "çaresizliğe" çözüm arıyor

Almanya silahlı kuvvetler askeri eğitim alanlarının üzerinde görülen drone'lar tartışma konusu oldu. FDP'li savunma politikacısı Marcus Faber, "Bu açıkça organize edilmiş ve güçlü bir şekilde Rusya'yı işaret ediyor" dedi.

Almanya'da Almanya silahlı kuvvetler (Bundeswehr) askeri eğitim alanlarının semalarında bilinmeyen insansız hava araçları görünmeye devam ediyor. Siyasetçiler Savunma Bakanlığı'nı sert bir dille eleştiriyor.

Koalisyon partilerinden bazı savunma politikacıları "Bild am Sonntag" gazetesine verdikleri demeçte Bundeswehr askeri eğitim alanlarının üzerinde görülen drone'larla ilgili olarak Federal Savunma Bakanlığı'nı drone savunmasını hızla güçlendirmeye çağırdı.

"RUSYA'YI İŞARET EDİYOR"

FDP'li savunma politikacısı Marcus Faber, gazeteye yaptığı açıklamada insansız hava araçları konusunda "büyük bir birikim" olduğunu söyledi. Son aylarda görülen insansız hava araçlarına atıfta bulunan Faber, "Bu açıkça organize edilmiş ve güçlü bir şekilde Rusya'yı işaret ediyor" dedi.

Spesifik gözlemlerle ilgili olarak Faber, Ukraynalı askerlerin Leopard 1 tankları üzerinde eğitim gördüğü Saksonya-Anhalt ve Brandenburg'daki Klietz askeri eğitim alanı üzerinde "insansız hava araçlarının düzenli olarak görüldüğünü" söyledi. Diğer bölgelerde ise "bazen birkaç insansız hava aracı aynı anda hava sahasına giriyor" ifadelerini kullandı. Ancak, "bir insansız hava aracını ya da pilotunu tutuklamak" henüz mümkün olmadığı için Rusya'nın failliği kanıtlanamıyor.

"SİNYAL BOZUCULARA İHTİYACIMIZ VAR"

Faber, bu nedenle hızlı hareket edilmesi çağrısında bulunurken, "Açık olan bir şey var: Ordumuzun modern sinyal bozuculara ihtiyacı var" dedi.

Jammerlar drone sinyallerine müdahale edebilen ve onları inişe zorlayabilen vericilerdir.

Yeşiller Partisi savunma politikacısı Sebastian Schäfer de, "İnsansız hava aracı stratejisi yok. Onlara acilen ihtiyacımız var" diye belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum