Almanya bu kez "havadan" yaptı... Almanlar bu işe çok bozulacak

Almanya bu kez "havadan" yaptı... Almanlar bu işe çok bozulacak

Almanya, Ukrayna'ya ikinci Patriot uçaksavar füze sistemi ve mühimmat desteğinde bulundu. Ancak Almanlar bu durumdan pek de hoşnut değil...

Almanya, Ukrayna'ya ikinci Patriot hava savunma sistemi ve füzelerini teslim etti.

Başbakanlığın resmi internet sitesindeki bilgilendirmeye göre, taahhüt edilen yeni askeri yardım paketi kapsamında, ikinci Patriot uçaksavar füze sistemi ve mühimmatın Ukrayna'ya teslimatı gerçekleştirildi.

Almanya, Ukrayna’ya 9 adet Bandvagn 206 paletli her türlü arazide kullanılabilen aracın yanı sıra 7 bin 390 adet 155 mm topçu mühimmatı, 8 Mercedes-Benz Zetros kamyonu da teslim etti.

Kamyonların yanında 5 adet 8x8 yük taşıma kamyonu ve 4 adet otobüs de Ukrayna'ya ulaştı.

Alman hükümetinin 2023’te Ukrayna'ya 5,4 milyar avro değerinde silah ve askeri teçhizat sevkine onay verdiği belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'na göre ise Ukrayna-Rusya Savaşı'nın ikinci kışında, Alman hükümeti Kiev'e 6,1 milyon avro değerinde jeneratör, ısıtıcı ve diğer ekipmanların sevkiyatını yapacak.

ALMANLAR TEPKİLİ

Öte yandan, Almanya geçen haftalarda da Ukrayna'ya yine askeri yardım içeren bir paket sözü vermişti. Başbakan Olaf Scholz da Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini söylemişti. Ancak Almanlar bu durumdan pek de hoşnut değil.

Zira ülkede, Rusya-Ukrayna savaşından sonra 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı yaşamaya başladı. Almanlar, çok sayıdaki Ukraynalı vatandaşın ülkelerine gelmesinden rahatsızlığını dile getiriyor. Devlet desteğini alan Ukraynalılar, dil eğitimlerinden işe, oturdukları evlerden sosyal yardım parasına kadar birçok imkandan yararlanabiliyor.

Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor. Söz konusu durum, ülke ekonomisini de etkiliyor. Savaşa ayrılan bütçeyle birlikte Rusya ile bozulan ilişkiler ve bir milyonun üzerinde ek yük düşünüldüğünde Almanlar, yükselen enflasyondan da, artan benzin fiyatlarından da hem savaşı hem de Ukraynalıları sorumlu tutuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT