ABD'den sonra Almanya geliyor... Almanlar bu duruma çok kızacak

ABD'den sonra Almanya geliyor... Almanlar bu duruma çok kızacak

Almanya, ABD'nin ardından Ukrayna'ya en çok askeri yardım yapan ülke konumunda bulunuyor. Almanlar ise bu durumdan pek de hoşnut değil. Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor...

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Batı'nın Ukrayna'yı desteği de sürüyor.

Financial Times'ın haberine göre ise Avruğa Birliği, üye ülkelerin Ukrayna'ya orantılı askeri yardım yapması için denetimlerde bulunacak. Almanya Başbakanı Olaf Scholz geçten hafta birliğe üye ülkelerin gerçekleştirdikleri yardımların karşılaştırılmasını istemişti. Böylece Scholz'un isteği yerine getirilmiş oldu.

Almanya, ABD'nin ardından Ukrayna'ya en çok askeri yardım yapan ülke konumunda bulunuyor.

ALMANLAR RAHATSIZ

Öte yandan, Almanlar bu durumdan pek de hoşnut değil.

Yapılan bir ankete göre, Alman vatandaşlarının yüzde 54'ü Ukrayna'ya yapılan askeri yardımın azaltılmasından yana olduğunu söylüyor.

Almanya her defasında Ukrayna'ya askeri yardım gönderiyor. Başbakan Olaf Scholz da Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini söylemişti. Ancak Almanlar bunu istemiyor.

Zira ülkede, Rusya-Ukrayna savaşından sonra 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı yaşamaya başladı. Almanlar, çok sayıdaki Ukraynalı vatandaşın ülkelerine gelmesinden rahatsızlığını dile getiriyor. Devlet desteğini alan Ukraynalılar, dil eğitimlerinden işe, oturdukları evlerden sosyal yardım parasına kadar birçok imkandan yararlanabiliyor.

Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor. Söz konusu durum, ülke ekonomisini de etkiliyor. Savaşa ayrılan bütçeyle birlikte Rusya ile bozulan ilişkiler ve bir milyonun üzerinde ek yük düşünüldüğünde Almanlar, yükselen enflasyondan da, artan benzin fiyatlarından da hem savaşı hem de Ukraynalıları sorumlu tutuyor.

Kısacası ABD'nin ardından ikinci sırada olan Almanya, Alman vatandaşlarını kızdırmayı sürdürecek gibi duruyor...

ARTI49

HABERE YORUM KAT