Alman hükümeti ne Alman basınını ne de Alman halkını dinledi! Ukrayna şaştı kaldı...

Alman hükümeti ne Alman basınını ne de Alman halkını dinledi! Ukrayna şaştı kaldı...

Federal Meclis aldığı yeni kararla, Almanya'nın 2024 yılında Ukrayna'ya 7 milyar Euro'nun üzerinde askeri yardım aktarmayı planladığını duyurdu. Zelenski ise "Yeni silahlar istedik ve yanıt olarak şunu duyduk: Gerginliği artırmayın. Sonra silahlar geldi."

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Batı'dan da Ukrayna'ya destek sürüyor. Almanya, ABD'nin ardından Ukrayna'ya en çok askeri yardım yapan ülke konumunda bulunuyor.

Federal Meclis aldığı yeni kararla, Almanya'nın 2024 yılında Ukrayna'ya 7 milyar Euro'nun üzerinde askeri yardım aktarmayı planladığını duyurdu. Almanya, daha önce de birçok kez Ukrayna'ya askeri yardım yapmıştı.

Yapılan bir ankete göre, Alman vatandaşlarının yarıdan fazlası Ukrayna'ya yapılan askeri yardımın azaltılmasından yana olduğunu söylemişti. Almanların %54'ü Ukrayna'ya yapılan yardımlardan tasarrufa gidilmesini savunmuştu.

Öte yandan, geçen gün de Alman basını, ABD'nin Ukrayna cephesinden çekildiğini, Almanya'nın burada yalnız kaldığını ve Ukrayna'dan sonra bu savaşın en büyük kaybedeninin Almanya olacağını yazmıştı.

ZELENSKİ ŞAŞTI KALDI!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, Batı'yı "durumu tırmandırmama" arzusuyla "Rusya'nın ekmeğine yağ sürmekle" suçladı.

"Savaşı dondurmanın savaşı sona erdirmeyeceğini" savunan Zelenski, dondurulmuş herhangi bir çatışmanın er ya da geç yeniden alevleneceğini savundu.

Batılı müttefikleri eleştiren Zelenski, "Yeni silahlar istedik ve yanıt olarak şunu duyduk: Gerginliği artırmayın. Ancak daha sonra silahlar geldi ve herhangi bir gerilim yaşanmadı. NATO topraklarına bir Rus füzesi düştü; yanıt yine 'gerginliği artırmayın' oldu. Ancak o andaki misilleme Rusya'ya çok şey öğretebilir ve Batı'ya ihtiyaç duyduğu güveni verebilirdi. Yaptırım uygulanan malların Kaliningrad'a geçişini engellemekten bahsettik ama cevap şu oldu: Kışkırtmayın. Yaptırımlar tam güçle uygulanırsa Putin'i taviz vermeye zorlayabilir” dedi.

ALMANLAR KIZACAK

Almanya'nın Ukrayna'ya yeni yardımı Alman halkını kızdıracak gibi...

Almanya geçen aylarda da Ukrayna'ya askeri yardım göndermişti. Ve Almanya her defasında Ukrayna'ya askeri yardım içeren bir paket sözü vermeyi de sürdürüyor. Başbakan Olaf Scholz da Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini söylemişti. Ancak Almanların bu durumdan pek de hoşnut olmadığı aşikar...

Zira ülkede, Rusya-Ukrayna savaşından sonra 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı yaşamaya başladı. Almanlar, çok sayıdaki Ukraynalı vatandaşın ülkelerine gelmesinden rahatsızlığını dile getiriyor. Devlet desteğini alan Ukraynalılar, dil eğitimlerinden işe, oturdukları evlerden sosyal yardım parasına kadar birçok imkandan yararlanabiliyor.

Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor. Söz konusu durum, ülke ekonomisini de etkiliyor. Savaşa ayrılan bütçeyle birlikte Rusya ile bozulan ilişkiler ve bir milyonun üzerinde ek yük düşünüldüğünde Almanlar, yükselen enflasyondan da, artan benzin fiyatlarından da hem savaşı hem de Ukraynalıları sorumlu tutuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT