ABD Almanya'yı kızdıracak

ABD Almanya'yı kızdıracak

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Bütçe bittiği için Ukrayna'ya sağladığımız askeri yardım şu anda tükendi" derken, bu durum, ABD'den sonra Ukrayna'ya en büyük yardımı yapan Almanya'yı kızdıracak gibi gözüküyor...

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Batı'nın da Ukrayna'ya desteği sürüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Ukrayna'ya askeri yardım sağlamayı bırakan ABD'nin, bunun olumsuz sonuçlarını çatışmalar sırasında görmeye başladığını söyledi.

Binken, "Bütçe bittiği için Ukrayna'ya sağladığımız askeri yardım şu anda tükendi. Hatta savaş alanında bunun ne anlama geldiğine dair bariz kanıtları görüyoruz" dedi.

MÜTEFFİKLERİNİ İŞARET ETTİ...

Blinken, Kongre'nin bütçe engellemelerini hatırlatarak ABD'nin taahhütlerini yerine getirmemesi halinde Avrupalıların ve Asya dahil diğer müttefiklerin Kiev'i desteklemek konusunda "Şu ana kadar yaptıklarını yapmaya devam etmelerinin daha zor olacağını" sözlerine ekledi.

Sonbahardan bu yana ABD, Ukrayna'ya yardımın tahsisi konusunda anlaşmaya varamadı. Başkan Joe Biden bu amaçla Kongre'den 61 milyar Dolar istedi ancak senatrörler bu teklifi değerlendirmeye almadı. Washington, Aralık ayı sonunda Kiev'e tahsis ettiği 250 milyon Dolar'lık son yardım paketi ile bütçesini tüketii.

ALMANYA KIZACAK

Almanya, ABD'den sonra Ukrayna'ya en büyük yardımı yapan ülke konumunda. Alman basını ise geçen haftalarda, "ABD'nin sahadan çekildikten sonra en savaşın ikinci kaybedeni Ukrayna'dan sonra Almanya olacak" değerlendirmesi yapmıştı.

ABD'nin çekilmesine Almanya'nın ne tepki vereceği bilinmiyor, ancak sahada yalnız kalacağı için sinirleneceği kesin. Ukrayna'nın tüm sorumluluğu Almanya'nın sırtına kalırken, Alman hükümetinin ilerisi için ne yapacağı da tartışma yaratan başka bir konu durumunda...

ARTI49

HABERE YORUM KAT