Alman Bakan açık açık söyledi: "Para yok!" Alman Federal Meclisi'nden çok kritik "Ukrayna" kararı...

Alman Bakan açık açık söyledi: "Para yok!" Alman Federal Meclisi'nden çok kritik "Ukrayna" kararı...

Alman Bakan Robert Habeck, Ukrayna’ya verilen askeri ve ekonomik destek yüzünden ülke ekonomisinin yeterince para alamadığını belirterek, “Para yok” dedi. Alman Federal Meclisi ise çok kritik bir karara imza attı: Ukrayna'ya füze gönderimi reddedildi.

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Almanya'nın da Ukrayna'ya sınırsız desteği her geçen gün tartışılmaya devam ediyor.

Alman Federal Meclisi ise çok kritik bir karara imza atarak, Ukrayna'ya 500 km menzilli Taurus füzesi tedariki teklifini reddetti.

RUSYA'YA SALDIRIDAN KORKULUYOR

Alman basınında çıkan haberlere göre, CDU'nun Ukrayna'ya Taurus uzun menzilli füzeleri tedarik etme önerisi oy çokluğuyla reddedildi.

Ancak bu oylamadan bağımsız olarak Taurus'ların Ukrayna'ya teslimatına ilişkin nihai karar, Almanya Federal Güvenlik Konseyi Başkanı da olan Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a ait olacak. Şansölye geçmişte milletvekilleri tarafından Taurus'un Ukrayna'ya teslimatı konusunda benzer taleple baskı yapıldığında buna itiraz etmişti. Alman yetkililerin Taurus'un Rusya topraklarına saldırı düzenlemek için kullanılmasından korktuğu iddia ediliyor.

"PARA YOK"

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Ukrayna’ya verilen askeri ve ekonomik destek yüzünden ülke ekonomisinin yeterince para alamadığını belirterek, “Para yok” dedi.

Federal Parlamento’da konuşan Ekonomi Bakanı Habeck, “Ukrayna’ya askeri ve ekonomik destek sağlıyoruz. Ukrayna’yı desteğini sürdüren Avrupa ülkelerine de yardım ediyoruz. Dolayısıyla para harcıyoruz. Bu para artık yok. Bu paranın ekonomimize akmadığını da kabul etmek zorundayız” ifadesini kullandı.

Almanya, ABD’den sonra Ukrayna’ya en büyük yardım sağlayan ikinci ülke konumunda. Alman federal hükümeti, 2024 yılında Kiev’e 7 milyar euro üzerinde askeri yardım sağlamayı planladıklarını duyurmuştu.

ARTI49

FOTOĞRAF: unsplash

HABERE YORUM KAT