Almanya sosyal yardım alanların peşine düştü! Hapis cezası...

Almanya sosyal yardım alanların peşine düştü! Hapis cezası...

Almanya'da yetkililer sosyal yardımlardan yararlananların beyan edilmemiş gelirlerinin peşine düştü.

Almanya’da uzun yıllar geçerli olan ‘Hartz IV’ adlı sosyal yardımın yerine geçecek olan ‘Bürgergeld’ (Yurttaş Parası’) Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe girdi.

Hartz IV ile hiç çalışmamış, bir yıldan fazla işsiz kalmış veya çalışmasına rağmen çok az para kazanan kişilere belirli koşullar altında destek alabiliyordu.

Almanya'da yetkililer bu tanıma uymayan, beyan edilmemiş gelirleri bulunan kişilerin peşine düştü.

Tespit edilen kişilerin yardımları kesilirken bazıları ise hapis cezası aldı.

YÜZ BİNLERCE VAKA

Son dört yılda iş bulma merkezleri, Hartz IV alıcıları tarafından gerçekleştirilen 165.971 olası yardım dolandırıcılığı vakasını ortaya çıkardı.

İş merkezleri ile emeklilik sigortası arasında giderek yoğunlaşan veri karşılaştırması nedeniyle "fazla ödeme vakaları" olarak adlandırılan durumlar fark edilir hale geldi. 2018 ile 2022 yılları arasında yetkililer olası gizli geliri tespit etmek için toplam 9,1 milyon veri iletti.

Yalnızca geçen yıl Federal Hükümet'in Federal Meclis'teki Sol'un talebine verdiği yanıta göre, veri karşılaştırmaları 1,3 milyon kez yapıldı. Fazla ödeme vakasına ilişkin 82.269 gösterge tespit edildi.

39.622 kişi savcılığa ve gümrük kaçak istihdam müfettişlerine iletildi.

17.892 Hartz IV alıcısının sosyal yardımları, gizli gelir nedeniyle tamamen iptal edildi. Ayrıca 4.192 kişiye para cezası verildi ve yarım alan 93 kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Olası Hartz IV dolandırıcılığını tespit etmeye yönelik veri karşılaştırması son yıllarda büyük ölçüde otomatikleştirildi. Emeklilik sigortası, örneğin destek alanların mı yoksa onların hane halkının mı olduğunu kontrol ediyor.

Belirli bir şüphe olması durumunda, iş merkezlerinden gelen veriler merkezi araç kayıt sistemi, merkezi yabancılar kayıt sistemi veya konut yardımı ofisleriyle de karşılaştırılabiliyorlar.

ARTI49
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT