Scholz ABD'den yardım istedi... Rusya bağlantıyı kesti

Scholz ABD'den yardım istedi... Rusya bağlantıyı kesti

Scholz, ABD ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada ise ülkesinin Kiev'e tek başına askeri yardım sağlayacak kadar "büyük olmadığını" söyledi. Öte yandan, Rus devlet posta işletmesi, 24 Avrupa ülkesiyle karayolu posta taşımacılığını geçici olarak durdurdu.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor. Batı'nın da Ukrayna'ya desteği sürüyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da zafer kazanmasının "liberal dünya düzenine bir darbe" olacağını savundu.

Scholz ancak NATO'nun çatışmaya müdahil olmaması gerektiğini de belirtti.

The Wall Street Journal için bir makale kaleme alan Scholz, Atlantik'in her iki yakasındaki liberal ülkelerin "Rusya'nın zafer kazanmaması için" Ukrayna'ya olan desteklerini arttırması gerektiğini dile getirdi. Scholz Rusya'nın zafere ulaşması halinde dünyanın Soğuk Savaş döneminde olduğundan daha istikrarsız, daha tehditkar ve daha öngörülemez günlere uyanabileceğini iddia etti.

ABD'YE ÇAĞRI

Scholz, bugün ABD'ye gidecek. Scholz, ABD ziyaretinde yarın Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek ve Ukrayna meselesini ele alacak. Scholz, Kiev'e yardımların artırılmasını ve genişletilmesini isteyecek.

Scholz, ABD ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada ise ülkesinin Kiev'e tek başına askeri yardım sağlayacak kadar "büyük olmadığını" söyledi.

Scholz, Almanya'nın ABD'nin Ukrayna'ya silah teslim etmemesi halinde aradaki farkı telafi edecek kadar büyük olmadığını söyledi. Scholz, "Şu anda karşı karşıya olduğumuz gerçek tehlikenin bu olduğuna inanıyorum" dedi.

RUSYA BAĞLANTIYI KESTİ

Öte yandan, Rus devlet posta işletmesi Poçta Rossii, 24 Avrupa ülkesiyle karayolu posta taşımacılığını geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu bu ülkelerle şu anda sadece havayolu ile posta taşımacılığı yapılabiliyor.

YENİ DESTEK

Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya yeni bir askeri yardım paketi hazırlığında olduğu bildirildi.

Alman hükümetine ait "www.bundesregierung.de" internet sitesindeki Ukrayna'ya gönderilen silah listesine göre, Almanya Ukrayna'ya 105 Leopard 1A5 tankı ve 30 Marder zırhlı muharebe aracının teslimatı için çalışıyor.

Almanya ayrıca Ukrayna şehirlerini Rus füze saldırılarından korumayı amaçlayan 15 ek Gepard uçaksavar tankının yanı sıra dokuz IRIS-T SLM hava savunma sistemini, teslim etmeyi planlıyor.

Almanya, 2023 baharından bu yana Ukrayna'ya 30 Leopard 1, 90 Marder zırhlı muharebe aracı ve 18 Leopard 2-A6 tankı sağlamıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT