Rusya "savaş olmayacak" dedi ve ekledi: "Almanya cazibesini kaybetti"

Rusya "savaş olmayacak" dedi ve ekledi: "Almanya cazibesini kaybetti"

Almanya'nın Avrupa'nın "ekonomik motoru" olduğunu söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Alman ekonomisinin "tüm sektörlerinin rekabet gücünü ve çekiciliğini kaybettiğini" savundu.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinden de bir süredir, "savaşa hazırlıklı olunmalı" yönünde çağrılar yapılıyor.

Rusya'da ise Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, federal TV kanalına verdiği demecinde, Batılı hükümetlerin "Rusya'dan gelecek bir saldırı olasılığına ilişkin" açıklamalarının sadece kendi vatandaşlarının dikkatini başka yöne çekme girişimi olduğunu iddia etti.

"ALMAN EKONOMİSİ ÇEKİCİLİĞİNİ KAYBETTİ"

Peskov, Ukrayna'ya yapılan yardımları kast ederek "Harcama akışını haklı çıkarmak için düşmanın imajını farklı ve etkili bir halde şekillendirmeye devam etmemiz gerekiyor. Görüyorsunuz, AB tarafından tahsis edilen 50 milyar Euro var. Bir yandan bu miktar çok ciddi değil, diğer yandan (AB'deki) ekonomilerde kendini gösteren kriz olgusu göz önüne alındığında hala önemli" dedi.

Almanya'nın Avrupa'nın "ekonomik motoru" olduğunu söyleyen Peskov, Alman ekonomisinin "tüm sektörlerinin rekabet gücünü ve çekiciliğini kaybettiğini" savundu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum