Almanya Avrupa'ya kızdı: Bu adil değil!

Almanya Avrupa'ya kızdı: Bu adil değil!

Almanya, Kiev'i desteklemek için yeterince yatırım yaptığına inanıyor ve bu nedenle, yeni fona desteğin yükünü diğer ülkelerin daha fazla paylaşmasını istiyor. Berlin'e göre, mevcut plan Almanya'ya haddinden fazla yük getiriyor ve adil değil.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Ukrayna'ya Almanya'nın desteği de sürüyor.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri ise, Macaristan'ın muhalefetini aşarak oy birliği ile Ukrayna'ya 50 milyar Euro yardım sağlama konusunda geçen hafta anlaşmıştı. Ancak burada bir pürüz çıktı.

ALMANYA: ADİL DEĞİL

Rus gazetesi Kommersant'ın haberine göre, Macaristan'ın Ukrayna'nın askeri ihtiyaçlarının AB tarafından finanse edilmesine müdahale etmeyeceği sözünün ardından Kiev için özel bir fon oluşturulmasının önünde yeni bir engel ortaya çıktı. Aman basınında çıkan haberlere göre, halihazırda en büyük katkıyı sağlayan Almanya, Kiev'i desteklemek için yeterince yatırım yaptığına inanıyor ve bu nedenle, yeni fona desteğin yükünü diğer ülkelerin daha fazla paylaşmasını istiyor. Berlin'e göre, mevcut plan Almanya'ya haddinden fazla yük getiriyor ve adil değil.

FRANSA: ARTACAK!

Fransa Başbakanı Gabriel Attal ise, Ukrayna'ya destek programını genişletme planlarını açıkladı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında Attal, sadece mali yardımın miktarını değil, sağlanan silah türlerinin de artacağını söyledi.

Gabriel Attal, Fransa'nın artık Ukrayna'ya Storm Shadow seyir füzeleri, Caesar obüsleri, AMX-10 RC zırhlı araçları ve AASM bombaları dahil olmak üzere en yeni nesil silahları sağladığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum