Öğrencilerden AfD'li öğretmenlerine tepki

Öğrencilerden AfD'li öğretmenlerine tepki

Baden-Württemberg'de bulunan Ravensburg'da AfD ilçe derneğinin yönetim kurulu üyesi olan bir siyaset öğretmeni, bir mülteci merkezine karşı gösteri yaptı ve mültecilerin sınır dışı edilmesini açıkça ifade etti. Öğrenciler ise öğretmenlerine tepkili...

Almanya'da aşırı sağcı ve göçmen karşıtı AfD'nin CDU'lu bazı isimlerle yaptığı gizli toplantı tartışılmaya devam ediyor.

Gizli toplantıyla birlikte Nazi görüşündeki AfD'nin ülkeden tüm göçmenleri gönderme planı da ifşa olmuştu. Bunun üzerine Almanya'da aşırı sağcılara karşı ülke çapında eylemler başlamıştı.

Söz konusu tartışma şimdi bir okula da sıçradı.

"AfD DERSLER, HAYIR, TEŞEKKÜRLER!"

Baden-Württemberg'de bulunan Ravensburg'da AfD ilçe derneğinin yönetim kurulu üyesi olan bir siyaset öğretmeni, bir mülteci merkezine karşı gösteri yaptı ve mültecilerin sınır dışı edilmesini açıkça ifade etti.

Bunun üzerine öğrencileri okulun cephesine bir grafiti çizerek aşırı sağcı ve göçmen karşıtı öğretmeni protesto etti.

Ravensburg'daki bir ticaret okulunun öğrencileri protestolarını turuncu-kırmızı boyayla okul binasına püskürttüler. Grafitide, "AfD dersleri, hayır, teşekkürler" yazıyordu.

"NORMALDE BU KADAR POLİTİK DEĞİLİZ..."

Aynı zamanda çeşitli bölgesel medyaya gönderdikleri isimsiz bir e-postayla duvar yazısını yayan gençler, gönderdikleri mesajda şunları yazdılar:

"Normalde bu kadar politik değiliz, ancak siyaset öğretmenimizin AfD'ye dahil olması, mültecilerin barınmasına karşı kışkırtmak için ırkçı sloganlar kullanması ve bundan utanmaması çok fazla. Toplumu bölen ve insan düşmanı görüşlerin sosyal bilgiler derslerimizde yer almasını istemiyoruz. Aşırı sağcı görüşlere sahip bir öğretmenin, Almanya'dan gelmeyen ya da göçmen kökenli sınıf arkadaşlarımıza farklı davranmasından ve onları yargılamasından endişe ediyoruz."

Gençler, öğretmenlerinin en azından sosyal bilgiler dersine girmemesini, yani artık siyaset dersi vermemesini talep ediyor.

Okul ise olayın üstünü kapatmaya çalışıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT