Almanya'da yaşayan Türklere çağrı: "Bu partiye oy vermeyin..."

Almanya'da yaşayan Türklere çağrı: "Bu partiye oy vermeyin..."

Almanya Türk Toplumu Derneği yöneticileri, Türk asıllı Alman vatandaşlarını, aşırı sağcı parti AfD'ye oy vermemeleri konusunda uyardı. AfD'nin olası zaferi için, "Felaket senaryosu" denildi.

Almanya'daki Türk Toplumu Derneği, Türk asıllı Alman vatandaşlarını, aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi'ne (AfD) oy vermemeleri yönünde keskin bir dille uyardı.

Derneğin ulusal başkanı Gökay Sofuoğlu, sağcı partiye oy vermeyi düşünenlere, "AfD'ye oy vermeyi hala ciddi olarak düşünen herkese şunu söylemek isterim: Bir alternatif seçmiyorsunuz, iyileştirmeyi seçmiyorsunuz ve kesinlikle sorunlarınızın çözümünü seçmiyorsunuz. Açık ve demokratik toplumumuzun çöküşü için oy kullanıyorsunuz" ifadeleriyle seslendi.

"DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM"

AfD'nin iktidara gelmesi durumunda Almanya'yı bir felaket senaryosunun beklediğine dikkat çeken Sofuoğlu, "Böyle bir dehşet senaryosunda sosyal iklimi düşünmek bile istemiyorum" diye konuştu.

Derneğin Eşbaşkanı Aslıhan Yeşilkaya Yurtbay da AfD'nin kullandığı politik dilin kalıcılaşmaması gerektiğine dikkat çekti. Yurtbay'a göre, aşırı sağcılarca kullanılan "yeniden göç" veya "geri dönüş" kavramları, ülkede yaşayan milyonlarca göçmen için "ülkeyi terk etmek" anlamına geliyor.

Yurbay, konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, "Bu, sürgünler ve Alman toplumunun büyük bölümünün yeniden nüfuslandırılmasıyla ilgili" diye konuştu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
3 Yorum