Almanya’da aşırı sağcıların gizli toplantısına Türk asıllı Alman vekilden tepki: Nazilerle ilginç benzerliği

Almanya’da aşırı sağcıların gizli toplantısına Türk asıllı Alman vekilden tepki: Nazilerle ilginç benzerliği

Alman basınının ifşa ettiği, aşırı sağcıların, ülkede yasal yollarla bulunanlar dahil milyonlarca göçmeni sınır dışı etme projesi üzerine, Yeşiller Bavyera Eyalet Milletvekili Cemal Bozoğlu konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Almanya'da, aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi'nin (AfD) ev sahipliğinde, ülkede yasal ve yasa dışı yollarla bulunan milyonlarca yabancının sınır dışı edilmesine dair planın tartışıldığı gizli bir toplantı düzenlendiği konusu Almanya gündemini sarsmaya devam ediyor.

Yeşiller Bavyera Eyalet Milletvekili Cemal Bozoğlu ise konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Bozoğlu yaptığı açıklamada, “AfD, sermaye çevreleri, Werteunion olarak bilinen CDU/CSU içi çalışma grubu, İdentitäre Bewegung isimli faşist hareketinin Avusturya başkanı bir otelde, Alman olmayanların nasıl ülkeden gönderileceği planlarını yaparken suçüstü yakalandılar" dedi.

“SEMBOLİK OTEL”

Gizli toplantının gerçekleştiği otelin konumunun da oldukça sembolik olduğunu belirten Bozoğlu, ilginç bir detayı aktarırken, “Seçtikleri mekân ise oldukça sembolikti. Toplandıkları otele sekiz kilometre mesafede, 1942 yılında yine NSDAP’nin yöneticileri bir araya gelerek gizli bir toplantı ile Yahudi soykırımının planlarını yapmışlardı. Ne ilginçtir ki bu toplantıda Yahudilerin yok edilmesi yanında, Afrika’daki Madagaskar adasına gönderilmeleri de opsiyonlardan birisiydi" diye belirtti.

Cemal Bozoğlu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"AfD ve Aşırı Sağ örgütlerden korkunç ırkçı deport planı

Gönüllü araştırmacı gazetecilerden oluşan Correctiv grubu, Greenpeace’inde desteği ile tarihi önemde gizli bir toplantıyı ifşa etti. Kendilerini önce kutluyor ve teşekkür ediyordum.

Elimizde sermaye çevrelerinden faşizan siyasal örgütlenmelere para aktığı bilgisi vardı. CDU/CSU'nun içinde bir kesimin radikal sağcılarla omuz ilişkisi olduğunu biliyorduk. Faşist örgütlenmelerin AfD ile bağlarının olduğunu tek tek olaylarda görebiliyorduk. İşte gazetecilerin ortaya çıkardığı bu toplantı bu ilişkileri hem suçüstü yaptı, hem de olayın korkunç boyutlarını önümüze serdi.

AfD, sermaye çevreleri, Werteunion olarak bilinen CDU/CSU içi çalısma grubu, İdentitäre Bewegung isimli faşist hareketinin Avusturya başkanı bir otelde, (ırksal anlamda) Alman olmayanların nasıl deporte edileceğinin planlarını yaparken suçüstü yakalandılar. Seçtikleri mekan ise oldukça sembolikti. Toplandıkları otele sekiz kilometre mesafede, 1942 yılında yine NSDAP’nin yöneticileri bir araya gelerek gizli bir toplantı ile Yahudi soykırımının planlarını yapmışlardı. Ne ilginçtir ki bu toplantıda Yahudilerin yok edilmesi yanında, Afrika’daki Madagaskar adasına gönderilmeleri de opsiyonlardan birisiydi. Kasım 2023 de yapılan toplantıda ise çifte vatandaş olanların alman vatandaşlığının iptal edilmesi ve diğer sahip oldukları ülke vatandaşlığının geçerli olmasından dolayı bu ülkeye geri gönderilmesi önerilirken, sadece alman vatandaşlığı olan göçmenlerin ise bir Afrika ülkesine gönderilmesi düşüncesi aktarılmış. Sırasıyla önce ilticacıları, sonra oturum izni problemli olan yabancıları, sonra başka ülke vatandaşı olanları, ardından çifte vatandaşları ve alman vatandaşı olup da göçmen kökeni olanları ve göçmenlere olumlu bakan Almanlar’ı da kapsayan korkunç deport planların ortaya çıkması, Almanya’nın nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunun bariz göstergesi."

ARTI49

HABERE YORUM KAT