Yeşiller Bavyera Milletvekili Cemal Bozoğlu, Artı49 Youtube kanalına konuştu: Almanya'da göçmenler tehlikede mi...

Yeşiller Bavyera Milletvekili Cemal Bozoğlu, Artı49 Youtube kanalına konuştu: Almanya'da göçmenler tehlikede mi...

AfD'nin milyonlarca göçmeni sınır dışı etme planı ülkede en çok tartışılan konu! Bavyera Milletvekili Cemal Bozoğlu ise Türklerden de AfD'ye oy çıkmasını hatırlattı:"Bu çok vahim bir durum. Kurbanlık koyunun gidip kasabın bıçağını yalaması gibi bir olay!"

Almanya son dönemde ülkedeki aşırı sağcıların yaptıklarını tartışıyor.

Alman basınının ifşa ettiği, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı AfD'nin ülkede yasal yollarla bulunanlar dahil milyonlarca göçmeni sınır dışı etme planı ülkede en çok tartışılan konu...

"SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR!"

Yeşiller Bavyera Eyalet Milletvekili Cemal Bozoğlu ise Artı49 Youtube yayınına katılarak, Alman siyasetindeki son gelişmeleri ve söz konusu gizli toplantıyı değerlendirdi.

Cemal Bozoğlu, "Bu toplantıdaki gruplara baktığımızda en başta sermaye var, para kaynağı, ondan sonra radikal sağ var, şiddet yanlısı... CDU/CSU'dan belirli kesimin AfD ile omuz ilişkileri olduğunu biliyoruz. Bu yapılan ifşaya 'suçüstü' diyorum ben, 'suçüstü' yakalandılar bu bağlantıları olan kesimler. Bunların gizli planlarının açıkça ortaya çıkması çok önemli" derken, "Bu araştıma veya ifşa hareketini gerçekleştiren kişilere teşekkür ediyorum. Yapılan konuşmaların çok ayrıntılı dökümantasyonu da var. Hangi gruplara nasıl davranılması gerektiğine dair ayrıntılı bir rapor veriliyor" diye belirtti.

GÖÇMENLER TEHLİKEDE Mİ

Cemal Bozoğlu, "İşin diğer bir boyutu, AfD şu anda Batı eyaletlerinde yüzde 20'lere kadar oy alma potansiyeli var, Doğu eyaletlerinde ise 3'te birlik bir oy potansiyeli taşıyor. Almanya'da çok geniş bir kitle tarafından böyle bir ırkçı plana destek olabilecek potansiyel ortaya çıkmış durumda!" diye ifade ederken, Türklerden de AfD'ye oy çıkmasını hatırlatarak, "Bazı göçmenlerden 'ben de AfD'ye oy vereceğim' diyenler vardı. Türkiyeliler de var mesela. Bu çok vahim bir durum. Kurbanlık koyunun gidip kasabın bıçağını yalaması gibi bir olay..." diye belirtti.

Cemal Bozoğlu, demokratik kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çekerken, "AfD yüzde 20'lerde olmasına rağmen, %80'lik bir mesafeli grup var. Bu çoğunluğu bu toplumun hiçbir zaman kaybetmemesi gerekiyor. Radikal sağa mesafeli toplumsal çoğunluk korunmak zorunda. İnsanları ırkçı partilere oy vermeye yönlendiren sebepler ne, buna yönlenmek gerekiyor" dedi.

Cemal Bozoğlu, Anayasal düzeni hedef aldığı için aslında AfD'nin kapatılması gerektiğinin de altını çizdi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum