Hamburg sokakları slogan sesleriyle yankılandı: Halk meydana akın etti!

Hamburg sokakları slogan sesleriyle yankılandı: Halk meydana akın etti!

Almanya'da aşırı sağ karşıtı gösterilere her geçen gün daha büyük kalabalıklar katılıyor. Bugün Hamburg'da düzenlenen eyleme, 100 binin üzerinde yurttaşın katılmış olabileceği düşünülüyor.

Almanya'da aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) yöneticilerinin ve bazı CDU'lu siyasetçilerin, yurt dışından aşırı sağcılarla gerçekleştirdikleri gizli "geri dönüş" toplantısının basına sızmasının ardından, yurt genelinde başlayan aşırı sağ ve ırkçılık karşıtı gösteriler, katılım sayıları gitgide daha da artarak devam ediyor.

Bugün de Hamburg Jungfernstieg'de bir araya gelen on binlerce kişi, aşırı sağcıların "gizli planlarına" karşı sokakları doldurdu. Gösteriye katılan insan sayısının 80 bin ila 130 bin arasında olduğu söyleniyor. Eylem, organizatörlerin beklediği katılım sayısının katbekat üzerinde bir katılıma ulaşınca, planlanan saatten daha erken bitirildi.

BİR KEZ DAHA "AfD KAPATILSIN" TALEBİ

"Hamburg Aşırı sağcılığa ve Neo-Nazi ağlarına karşı Ayağa Kalkıyor" sloganıyla düzenlenen mitingte atılan sloganlarla, diğer eylemlerde olduğu gibi, yurttaşlarca "AfD'nin kapatılması" talebi yinelendi. Eylem boyunca en sık atılan slogan ise "Tüm Hamburg AfD'den nefret ediyor" oldu.

Farklı yaş gruplarından ve mesleklerden on binlerce Alman vatandaşının katıldığı gösteride, ırkçılık ve faşizm karşıtı sloganların yazılı olduğu pankartlar ve sembolik bayraklar da taşındı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT