Alman istihbaratı "çaresiz durumdayız" dedi ve vatandaşlara seslendi: Uyanın!

Alman istihbaratı "çaresiz durumdayız" dedi ve vatandaşlara seslendi: Uyanın!

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Thomas Haldenwang, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Alman vatandaşlarına seslenen Haldenwang, "Almanya'daki aşırı sağa karşı net tutum sergilenmesini" istedi...

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı (BfV) Thomas Haldenwang, halktan demokrasiye yönelik tehditleri ciddiye almaları çağrısında bulundu.

Haldenwang, kamu yayıncısı ARD televizyon kanalında yaptığı açıklamada, güvenlik makamlarının demokrasiye yönelik tehditlere karşı sınırlı önlemler alabildiğini ifade ederek, "Bundan dolayı toplumun orta kesiminin, sessiz çoğunluğun uyanmasını ve Almanya'daki aşırı sağa karşı net tutum sergilemesini istiyorum" dedi.

KAYITSIZ KALINIYOR...

Aşırı sağcılık ve antisemitizmin tehlikelerinin yeterince iyi algılanmadığını ifade eden Haldenwang, bunun belirli partilerin güçlenmesine kayıtsız kalınmasında görüldüğünü belirtti.

Haldenwang, ülkedeki sessiz çoğunluktan demokrasiye sahip çıkmasını isteyerek, "İnsanlar özel hayatlarında konforlu oldular ve demokrasimize yönelik tehditlerin ne kadar ciddi hale geldiğini yeterince algılamıyorlar" ifadesini kullandı.

AŞIRI SAĞCI PARTİ GÜÇ KAZANMAYI SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan, ülkede yapılan anketlerde aşırı sağcı ve göçmen karşıtı parti olan AfD, en çok oy alan ikinci parti konumunda. AfD, oylarını %22'ye kadar da çıkardı...

Anketlerde, Thüringen ve Brandenburg eyaletlerinde AfD birinci sırada yer alıyor.

FOTOĞRAF: unsplash

HABERE YORUM KAT
2 Yorum