Ünlü çetenin Berlin'deki villasını boşaltması istendi

Ünlü çetenin Berlin'deki villasını boşaltması istendi

Basında adından sıkça söz ettiren ve sansasyonel suç eylemleriyle bilinen "Remmo" çetesinin başkent Berlin'in Buckow semtindeki villasını şimdi boşaltması gerekiyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, "Remmo" adıyla faaliyet gösteren suç makinesi aşiretin üyelerine mahkemeden kötü haber geldi.

Basında adından sıkça söz ettiren ve sansasyonel suç eylemleriyle bilinen çetenin başkent Berlin'in Buckow semtindeki villasını şimdi boşaltması gerekiyor.

KARAR VERİLDİ

2018 yılında Remmo'lara ait Berlin'deki bir villa ve mülke el konulmuştu. Ancak aile, tahliye davasına rağmen yıllar sonra hala mülkte yaşamaya devam ediyordu. Olayda hukuki bir anlaşmazlık bulunurken, şimdi bir başka karar daha verildi.

Bir sözcünün yaptığı açıklamaya göre, Berlin Bölge Mahkemesi ailenin temyiz başvurusunu reddetti. Yargıçlar bu kararlarıyla Neukölln Bölge Mahkemesi'nin geçen Nisan ayında aldığı bir kararı da takip etmiş oldular. Karar "geçici olarak uygulanabilir" nitelikte olurken, tahliye süresi de tanınmadı.

Çete villası ve arazisi, Berlin savcılığının 2018 yılında el koyduğu 77 mülk arasında yer alıyor.

EVDEN ÇIKMAYINCA...

Yetkililer bu mülklerin yasal parayla satın alınmadığına inanıyor. El konulmasından bu yana mülk Berlin eyaletine ait ve Neukölln ilçesi yerel yönetim olarak mülkten sorumlu. Başlangıçta bu durum kiracılığı değiştirmedi. Ancak ilçe daha sonra aileye ihtarda bulunarak Ekim 2021 sonuna kadar tahliye süresi verdi. Aile evde kalınca ilçe onları mahkemeye verdi ve başarılı oldu.

Bölge mahkemesinin 6 Nisan tarihli kararına göre, bölge, tahliye hakkına sahip durumda. Mahkeme buna gerekçe olarak ödenmemiş kira bedellerini gösteriyor. Bölge mahkemesi, "taraflar arasındaki mevcut kira sözleşmesinin bildirimde bulunulmaksızın feshedilmiş olması nedeniyle" aileyi haklı olarak tahliyeye mahkum etti.

Geçen Perşembe günü verilen karar henüz yasal olarak bağlayıcı değil. Bir ay içerisinde Federal Adalet Divanına temyiz başvurusunda bulunulabilir.

DÜNYADA YANKI UYANDIRMIŞTI

Remmo Çetesi'nin kökeni Lübnan'daki Bekaa Vadisi'nde bulunan bir köye dayanıyor. Klan, özellikle uyuşturucu kaçakçılığı, kumarhane soygunları, şantaj ve diğer organize suç faaliyetleriyle tanınıyor.

Remmo üyeleri, Berlin'de en az 500 kişinin istihdam edildiği öne sürülen yasadışı bahis şebekelerinin de kontrolünü elinde tutuyor. Aşiretin üyeleri arasında özellikle Nabil Remmo ve Ali Remmo gibi isimler öne çıkmaktadır. 2019 yılında, klanın üyeleri tarafından gerçekleştirilen ve Berlin'deki Grünes Gewölbe müzesinde yaklaşık 1 milyar Euro değerinde mücevherin çalınması olayı, dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

TÜRKİYE'YE KAÇMIŞTI

Akıl hastası ve bağımlı suçluları rehabilite eden sağlık merkezlerinin kapasitesindeki yetersizlik nedeniyle, bugüne kadar ülkede tutuklu bulunan çok sayıda suçlu serbest bırakıldı. Alman kamuoyunda tepkilere neden olan bu durumun bir örneği de 2021 yılında yaşanmıştı.

Aynı ailenin mensuplarından biri olan ve Alman basınında "suç makinesi" olarak tarif edilen Muhamed Remo, aldığı 7 yıl hapis cezasına rağmen hastaneden çıkarılmış ve hemen ardından Türkiye'ye kaçmıştı.

Çetenin lideri Issa Remmo'nun yeğeni olan Muhamed Remo, "ağır hırsızlık" ve "tehlikeli yaralama" gibi suçlardan yargılanmış, hapis cezasına çarptırılmıştı. Hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle tahliye edilmiş ve rahatlıkla Türkiye'ye uçabilmişti.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER

Şubat ayının başında, Türkiye'de meydana gelen şiddetli depremin ardından, Remo'nun bölgede çekindiği fotoğraflar, Alman basını tarafından gündem edilmişti. 3 Şubat'ta tahliye edilen suç makinesi, 6 Şubat'ta deprem bölgesinden poz vermişti.

Basında, "Almanya'da serbest bırakılan adam binlerce kilometre uzaktaki Türkiye'de ortaya çıktı. Çete üyesi deprem bölgesinde poz verdi" denilerek paylaşılan fotoğraflara, yanıt Remo'nun avukatından gelmişti.

Avukat Oliver Freitag, müvekkilinin "yurt dışı yasağı bulunmadığını" hatırlatarak, arama kurtarma ekipleriyle beraber, Hatay ve Suriye'de bulunan akrabalarına yardıma gittiğini ileri sürdü.

ARTI49

FOTOĞRAF: TEMSİLİ

HABERE YORUM KAT