Almanya'daki birçok aşiret Türkiye'nin güneydoğusundan geliyor

Almanya'daki birçok aşiret Türkiye'nin güneydoğusundan geliyor

İskoçya'dan çıkan 'klan' kelimesi 'aile birliği' anlamına geliyor. Almanya'da ise bu terim Türk, Arap veya Kürt aile üyelerinin birlikte suç işlediği çeteler için kullanılıyor...

Almanya’nın başı uzun zamandır 'klan suçları' ile dertte. Siyaset bilimciler; Türk, Arap ya da Kürt aşiretlerinden bir suç klanı ortaya çıkmasının nedenini 'ayrımcılığa uğramaları' olarak değerlendiriyor.

Berlin, Bremen ve Essen'de aynı soyadını taşıyan bu ailelerin genellikle Lübnan'dan geldiği düşünülür. Ancak araştırmalara göre Almanya'daki yargı sistemini son derece meşgul eden suç klanlarının çoğu Türkiye'nin güneydoğusundan geliyor.

Mıhellemiler

Mıhellemiler veya Mahalmiler, Almanya’da tanınan suç klanlarından biri. Bu aileye mensup kişilerin Türkiye'nin Suriye sınırındaki Mardin ilinin Savur, Midyat ve Ömerli üçgeni içindeki elli kadar köyden geldikleri iddia ediliyor.

Birinci Dünya Savaşı'na kadar Mardin'de yaşayan aşiretin askere gitmemek ve ekonomik şartlar nedeniyle Lübnan'a göç ettikleri düşünülüyor. Mıhellemiler’in 1980'lerde Lübnan'da iç savaş şiddetlendiğinde ise Almanya'ya kaçtıkları bilinenler arasında.

El-Zein Aşireti

El-Zein aşiretinin Mardin'in Savur ilçesinin Üçkavak köyünden geldiği düşünülüyor. Suç klanı, resmi kayıtlarda kendilerini Almanya'nın sağladığı işsizlik maaşı ve korona yardımlarıyla geçim sağlıyor olarak gösteriyor. Ancak tutuklanan aşiret üyeleri gasp, uyuşturucu ticareti ve yasa dışı kumar oynatma gibi suçlardan yargılanıyorlar. Çetenin başında 'Berlin'in Babası' olarak bilinen Mahmud El Zein bulunuyordu.

Remmo Aşireti

Remmo Aşireti'nin çoğunluğunun Midyat'ta yaşayan 600 bin kişilik Mıhallemiler aşiretiyle akraba olduğu biliniyor. Lübnan'daki Bekaa Vadisi'nden Almanya'ya göç eden klanın üyeleri Berlin'de en az 500 kişinin istihdam edildiği öne sürülen yasadışı bahis şebekelerinin de kontrolünü elinde tutuyor. 2019 yılında, klanın üyeleri tarafından gerçekleştirilen ve Berlin'deki Grünes Gewölbe müzesinde yaklaşık 1 milyar Euro değerinde mücevherin çalınması olayı, dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT