Türkiye bağlantılı çeteden Berlin'de filmlere konu olabilecek plan: Parmaklıkları keserken fark edildiler

Türkiye bağlantılı çeteden Berlin'de filmlere konu olabilecek plan: Parmaklıkları keserken fark edildiler

Almanya'da filmlere konu olacak bir firar planı, görevlilerin erken müdahalesiyle son anda engellendi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, "Remmo" adıyla faaliyet gösteren suç makinesi aşiretin üyeleri, hastaneye yatırılan tutuklu aile üyesini kaçırmaya çalıştı.

Basında adından sıkça söz ettiren ve sansasyonel suç eylemleriyle bilinen çetenin, bir aile üyesini kaçırmaya çalıştıkları ve başarısız oldukları duyuruldu.

Polisin aktardığına göre çete üyeleri, Çarşamba gecesi saat 03:00 sularında, özel araçlarıyla, Berlin'in Buch semtinde bulunan "rehabilite" hastanesine geldiler. Akıl hastası ve bağımlı suçluların tedavi edildiği hastanenin çitlerinde bir delik açtılar. 26 yaşındaki tutuklu aile üyesinin bulunduğu hücreye girmeyi ve suçluyu kaçırmayı planlıyorlardı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ FARK ETTİ

Şüpheliler, demir parmaklıkları kesmeye çalıştıkları sırada, güvenlik görevlileri durumu fark etti. Görevlilerin erken müdahalesiyle, ellerindeki aletleri bırakarak kaçan çete üyeleri, olay yerine geldikleri iki araçla bölgeden uzaklaştı.

Olayın ardından, tutuklu bulunan Remmo aşireti üyesi, tecrit hücresine alındı.

KİMSE YARALANMADI

Sorumlu Senato Sağlık Dairesi olayı doğrulayarak, "Buch psikiyatri hastanesinden bir hastayı kurtarmak için bir girişimde bulunulmuştu. Güvenlik görevlilerinin hızlı ve profesyonel müdahalesi sayesinde bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Kimse yaralanmamıştır" açıklaması yaptı.

POLİS HER YERDE ONLARI ARIYOR

Berlin Polis Sendikası Sözcüsü Benjamin Jendro ise, firar girişimine dair şu bilgileri paylaştı:

"Bu, Remmo ailesiyle bağlantılı olan ve ceza sistemi gibi anayasal yaptırımları hiçe sayan, bunları daha çok bir yorum meselesi olarak gören kahramanların varlığını bir kez daha kanıtlayan, çok küstahça bir girişimdir. Video kayıtlarının faillerin mahkumiyetine yol açacağını umuyoruz. O zaman bir daha çitleri ve parmaklıkları kesmek için flex kullanmak zorunda kalmayacaklar, sadece yandaki hücrede oturabilecekler."

TÜRKİYE'YE KAÇMIŞTI

Akıl hastası ve bağımlı suçluları rehabilite eden sağlık merkezlerinin kapasitesindeki yetersizlik nedeniyle, bugüne kadar ülkede tutuklu bulunan çok sayıda suçlu serbest bırakıldı. Alman kamuoyunda tepkilere neden olan bu durumun bir örneği de 2021 yılında yaşanmıştı.

Aynı ailenin mensuplarından biri olan ve Alman basınında "suç makinesi" olarak tarif edilen Muhamed Remo, aldığı 7 yıl hapis cezasına rağmen hastaneden çıkarılmış ve hemen ardından Türkiye'ye kaçmıştı.

Çetenin lideri Issa Remmo'nun yeğeni olan Muhamed Remo, "ağır hırsızlık" ve "tehlikeli yaralama" gibi suçlardan yargılanmış, hapis cezasına çarptırılmıştı. Hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle tahliye edilmiş ve rahatlıkla Türkiye'ye uçabilmişti.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER

Şubat ayının başında, Türkiye'de meydana gelen şiddetli depremin ardından, Remo'nun bölgede çekindiği fotoğraflar, Alman basını tarafından gündem edilmişti. 3 Şubat'ta tahliye edilen suç makinesi, 6 Şubat'ta deprem bölgesinden poz vermişti.

Basında, "Almanya'da serbest bırakılan adam binlerce kilometre uzaktaki Türkiye'de ortaya çıktı. Çete üyesi deprem bölgesinde poz verdi" denilerek paylaşılan fotoğraflara, yanıt Remo'nun avukatından gelmişti.

Avukat Oliver Freitag, müvekkilinin "yurt dışı yasağı bulunmadığını" hatırlatarak, arama kurtarma ekipleriyle beraber, Hatay ve Suriye'de bulunan akrabalarına yardıma gittiğini ileri sürdü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT