Berlin’in Arap aşiret çetesi, Alman yargısını alt üst etti!

Berlin’in Arap aşiret çetesi, Alman yargısını alt üst etti!

Berlin'in en büyük suç örgütlerinden olan Remmo Aşireti'nden bir suçlunun Almanya’daki hapishanelerdeki kapasite sorunu nedeniyle tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Ancak suçlunun Türkiye’ye kaçması ülkede büyük yankı uyandırdı.

Berlin’de tutuksuz yargılanmasına karar verilen Remmo suç örgütüne ait bir suçlunun Türkiye’ye kaçması Alman basınında büyük yankı uyandırdı. Welt gazetesi, bu olayın ardından Remmo Aşireti’nin yargı sistemini nasıl zorladığına dair bir haber yayınladı.

Haberde Remmo Aşireti'ne karşı yürütülen soruşturmaların sonuçsuz kalması ya da yavaş ilerlemesi nedeniyle yargı sistemini nasıl etkilediği ve zorladığı ele alındı. Özellikle suç örgütü üyelerinin hukuki işlem görmeden serbest bırakıldığı ve cezalarının hafifletildiğine dair iddialar yer aldı.

Basın, Arap aşiretinin, yargı sistemi üzerindeki baskısının, özellikle tanıklara ve polislere yapılan tehditler yoluyla gerçekleştiğini yazdı.

Habere göre Remmo Klanı’nın Berlin'de etkin bir şekilde faaliyet göstermesi ve yargı sistemini zorlaması, Almanya'daki suç örgütü sorunu hakkında endişeleri artırıyor.

Remmo Suç Örgütü

Remmo Çetesi'nin kökeni Lübnan'daki Bekaa Vadisi'nde bulunan bir köye dayanıyor. Klan, özellikle uyuşturucu kaçakçılığı, kumarhane soygunları, şantaj ve diğer organize suç faaliyetleriyle tanınıyor. Remmo Klanı üyeleri, Berlin'de en az 500 kişinin istihdam edildiği öne sürülen yasadışı bahis şebekelerinin de kontrolünü elinde tutuyor. Aşiretin üyeleri arasında özellikle Nabil Remmo ve Ali Remmo gibi isimler öne çıkmaktadır. 2019 yılında, klanın üyeleri tarafından gerçekleştirilen ve Berlin'deki Grünes Gewölbe müzesinde yaklaşık 1 milyar Euro değerinde mücevherin çalınması olayı, dünya çapında büyük yankı uyandırıyor.

Artı49

 

 

HABERE YORUM KAT