Hamburg'da 50 bin kişi sokakta: "Naziler gidene kadar..."

Hamburg'da 50 bin kişi sokakta: "Naziler gidene kadar..."

"Demokrasimiz ve çeşitlilik için, Hamburg AfD'ye karşı birlikte duruyor" sloganıyla düzenlenen gösteride, AfD aleyhine sloganlar atıldı ve yabancı düşmanlığı ile ırkçılığa tepki gösterildi. Gösteriye 50 bin kişi katıldı...

Almanya'da aşırı sağcı ve göçmen karşıtı AfD'nin CDU'lu bazı isimlerle yaptığı gizli toplantı tartışılmaya devam ediyor.

Gizli toplantıyla birlikte Nazi görüşündeki AfD'nin ülkeden tüm göçmenleri gönderme planı da ifşa olmuştu. Bunun üzerine Almanya'da aşırı sağcılara karşı ülke çapında eylemler başlamıştı.

Eylemler bugün de sürdü.

IRKÇILIĞA TEPKİ

Almanya'nın Hamburg kentinde bir araya gelen yaklaşık 50 bin kişi, ırkçılığı ve AfD'yi protesto etti.

"Demokrasimiz ve çeşitlilik için, Hamburg AfD'ye karşı birlikte duruyor" sloganıyla düzenlenen gösteride, AfD aleyhine sloganlar atıldı ve yabancı düşmanlığı ile ırkçılığa tepki gösterildi.

"NAZİLER GİDENE KADAR..."

Fridays for Future hareketinin organize ettiği gösteride konuşan İran kökenli televizyon yapımcısı Michel Abdollahi, "Naziler gidene kadar sokaklarda olacağız. Vatanımı ikinci kez kaybetmek istemiyorum. Siz de kesinlikle istemiyorsunuz. Bırakın Naziler gitsin, biz burada kalalım" ifadesini kullandı.

İklim aktivisti Luisa Neubauer, burada yaptığı konuşmada, "Correctiv'in araştırmacı haberinin (aşırı sağcıların gizli toplantısı) buzdağının görünen kısmı olduğunu fark etmemiz gerekiyor. Bugün Hamburg, demokrasiye sahip olduğumuzu değil, demokrasiyi yaşadığımızı gösteriyor. Bu çok önemli, çok anlamlı" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'da birçok siyasetçi ve seçmen, yabancı ve Müslüman karşıtı olarak bilinen AfD'nin yasaklanmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT