Almanya'da yüz binleri sokaklara döken eylemler Nazileri ürküttü: "Fırtına Birliği" üniformalı provokasyon

Almanya'da yüz binleri sokaklara döken eylemler Nazileri ürküttü: "Fırtına Birliği" üniformalı provokasyon

Saksonya'da düzenlenen "aşırı sağ" ve "ırkçılık" karşıtı gösteri, yaklaşık 10 kişilik Nazi üniformalı ve askeri kamuflajlı bir grup tarafından provoke edilmeye çalışıldı.

Almanya'da AfD yöneticilerinin yurt dışından aşırı sağcılarla gizlice bir araya gelerek düzenledikleri toplantının basına sızmasıyla başlayan ve şu ana kadar ülke genelinde yüz binlerce Alman vatandaşının katıldığı "ırkçılık" ve "aşırı sağ" karşıtı protestolar sürüyor.

Ülkenin farklı bölge ve kentlerinde düzenlenen gösterilerden biri de Saksonya eyaletindeydi. Eyaletin Pirna kentinde toplanan yüzlerce kişi, aşırı sağcı AfD'nin kapatılmasını talep ederken, "ırkçılığın bir insanlık suçu olduğuna" dikkat çekildi.

Aynı anda, Nazi sempatizanlarının yoğunlukta olduğu ve AfD'nin oy oranlarının yüksek olduğu bilinen kasabada, yaklaşık 10 kişilik bir Neo-Nazi grubu, provokasyon girişiminde bulundu. Üzerlerinde, eski dönemlere ait ve "Fırtına Birlikleri" (SA) olarak bilinen Nazi askerlerine ait üniformalarla kamuflajlar bulunan grup, yürüyüş sırasında Alman vatandaşlarını taciz ve provoke etmeye çalıştı.

gedjfgiwcagxnev.jpg

"HİTLER SELAMI VERDİ"

Grup içerisinden bazı kişilerin, polis henüz olay yerine gelmeden önce, gösteriye katılan vatandaşları "Hitler selamı" vererek tahrik etmeye çalıştıkları, ancak kısa süren anlara dair görüntü kaydı bulunmadığı için şikayetçi olunamadığı da iddia edildi.

Emniyet yetkilileri ayrıca, gösteri sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmadığını dile getirirken, evinin balkonundan aşırı sağcı sloganlar atan 44 yaşındaki bir adam hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

İşte o görüntüler:

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis, grubun giydiği üniformaların yasa dışı bir sembol taşıyıp taşımadığını araştırıyor.

KAHVERENGİ ÜNİFORMANIN ANLAMI

Almanca'da Sturmabteilung (SA) olarak yer alan "Fırtına Birlikleri" ya da "Fırtına Bölüğü", Nazilerin yükselişi sırasında faaliyet gösteren yası askeri silahlı örgüttü. Bu örgütün mensupları, sürekli kahverengi renkte üniforma benzeri giysiler giydikleri için, adları "Kahverengi gömlekliler" olarak da anılıyordu. Nazilerin iktidara gelişiyle, örgüte Hitler tarafından yardımcı polis rolünde teşkilata katılma görevi verildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT