Almanlar artık daha az yemek yiyor

Almanlar artık daha az yemek yiyor

Almanya'da bir ankete katılan neredeyse her iki Almandan biri, Ocak ayında KDV'nin yeniden yüzde 19'a yükseltilmesinden bu yana dışarıda daha az yemek yediğini söyledi...

Almanya'da yapılan bir anketin sonuçları dikkat çekti. Almanların neredeyse yarısı restoranlarda indirimli KDV uygulamasının kaldırılmasından bu yana dışarıda daha az yemek yiyor. Funke Mediengruppe adına Civey Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen ankette, katılımcıların yüzde 48'i Ocak ayında KDV'nin yeniden yüzde 19'a yükseltilmesinden bu yana dışarıda daha az yemek yediklerini belirtti. Katılımcıların yüzde 41'i ise bu artışın restoran ziyaretleri üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını belirtti.

Ankete göre, Almanya'nın doğusu ve batısındaki insanlar arasında küçük farklılıklar var: Almanya'nın doğusundaki katılımcıların yüzde 52'si, batıdaki yüzde 47'ye kıyasla daha az dışarıda yemek yiyor.

ANLAŞMA OLMADI

Koronavirüs salgını sırasında gıdada KDV oranı yüzde yediye düşürülmüştü. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bu düzenleme devam ettirildi ve ancak geçen yılın sonunda sona erdi. Yiyecek içecek sektöründen gelen yoğun eleştirilere rağmen, trafik ışığı koalisyonu indirimin uzatılması konusunda anlaşmaya varamadı.

Civey anketi için 5-7 Mart tarihleri arasında 18 yaş üstü yaklaşık 5.000 Almanla online şekilde anket yaptı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT