Almanya'da yaşayanları yeni yılda bekleyen "sürpriz": 370 Euro fazla ödeyeceksiniz

Almanya'da yaşayanları yeni yılda bekleyen "sürpriz": 370 Euro fazla ödeyeceksiniz

Almanya’da Enerji fiyat freninin sona ermesi, 2024 yılında gaz maliyetlerinin artmasına neden olacak.

Almanya’da gaz maliyetleri ve şebeke kullanım ücretleri son aylarda oldukça düştü. Ancak altı Euro’ya kadar düşen gaz şebekesi kullanım ücretleri, önümüzdeki yılki ek maliyetleri karşılamaya yetmeyecek. Karşılaştırma portalı Check24'ün haberine göre gelecek sene vatandaşları yaklaşık yüzde 17 oranında zam bekliyor. Bu dört kişilik bir ailenin 2024 yılında ortalama 370 Euro ek maliyete sahip olacağı anlamına geliyor.

ÜÇ ÖNEMLİ FAKTÖR

Karşılaştırma portalına göre, yaklaşan gaz artışında üç önemli farklı faktör rol oynuyor. Karbondioksit emisyonları için 2021'den bu yana ödenen CO₂ vergisi, önümüzdeki yıl ton CO₂ başına mevcut 30 Euro'dan 45 Euro'ya yükselecek. Bu karar, Federal Hükümet tarafından bütçedeki milyar Euroluk boşluğu doldurmak amacıyla kısa bir süre önce alındı. Başlangıçta 40 Euro’ya çıkarılması planlanıyordu. Bu kararın otomobil sürücüleri üzerinde de bir etkisi olacak.

Buna ek olarak, federal hükümetin 2023'te yüzde 7'ye düşürdüğü doğalgaz KDV'si yeniden yüzde 19'a yükselecek. Ayrıca tüketiciler için artan maliyetleri hafifletmeyi amaçlayan gaz fiyat freni de önümüzdeki yıldan itibaren kaldırılacak.

Enerji uzmanı Steffen Suttner, “gerçekten tasarruf etmek istiyorsanız, sağlayıcınızı değiştirmelisiniz. Ek maliyetleri en aza indirmenin tek yolu budur” diyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT