Yeşil siyasetçi Filiz Polat: Şimdi ilerici ittifakla kalkınma zamanı

Yeşil siyasetçi Filiz Polat: Şimdi ilerici ittifakla kalkınma zamanı

Almanya’da yapılan seçimlerin ardından 19 Türkiye kökenli milletvekili Federal Meclis’e (Bundestag) girmişti. Yeşiller Partisi Milletvekili Filiz Polat Artı49’a konuştu.

26 Eylül tarihinde Almanya’da yapılan seçim sonuçlarına göre; SPD yüzde 25.7, CDU/CSU yüzde 24.1, Yeşiller Partisi yüzde 14.8, FDP yüzde 11.5, AfD yüzde 10.3 ve Sol Parti yüzde 4.9 oy aldı.

Aşağı Saksonya’dan seçilen Yeşiller Partisi Milletvekili Filiz Polat Artı49’a konuştu.

‘ŞİMDİ İLERİCİ İTTİFAKLA KALKINMA ZAMANI’

Polat, 26 Eylül’de yapılan seçim sonuçlarını şöyle değerlendirdi: Partim kurulduğu günden bu yana en iyi sonucu elde etti. Almanya’daki en çok büyüyen parti ve en güçlü üçüncü parti konumundayız. Yani açıkça seçimi kazananlardan biri de biziz. Büyük koalisyonun durması açıkça reddedildi, şimdi ilerici bir ittifakla kalkınma zamanı.”

‘VERGİ KAÇAKÇILIĞINA KARŞI MÜCADELE’

“Yeşiller Partisi’nin bir önceki seçimlere göre oyları arttı. Yeşiller Partisi oylarını nasıl arttırdı?” sorusunu Polat, Büyük koalisyonun sekiz yıllık durgunluğundan sonra, değişim ve kalkınma için görünür bir toplumsal istek var. Biz Yeşiller bunun için varız. Temel konumuz: geçim kaynaklarımızın ve özgürlüğümüzün korunması. Seçim kampanyaları esnasında, seçmenlere iklimi korumak istiyorlar ise Yeşili seçmeleri gerektiklerini açıkça belirttik. Ayrıca adalet ve çeşitlilik, vergi kaçakçılığına karşı mücadele, kömürün kaldırılması ve adil maaşlar söz konusu olduğunda, vatandaşların genel ruhuna yakın, net bir profile sahibiz” diye yanıtladı.

‘PARTİM FDP, SPD ve CDU/CSU İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ’

“Yeşiller Partisi, SPD’nin mi yoksa CDU/CSU’nun mu koalisyonunda yer alacak?” sorusunu Polat, “Almanya’nın önünde büyük zorluklar var. Zorlukların üstesinden gelebilmek için, gerekli kararları verebilen ve ortak bir vizyonla geleceği şekillendirmeyi başaran istikrarlı bir hükümete ihtiyaç var. Son birkaç gün içinde partim daha büyük bir grupta FDP, SPD ve CDU/CSU ile görüşme gerçekleştirdi. Bir ara sonuca vardık ve bu turlardan sonra, FDP ve SPD ile önce üçlü bir görüşme yapmanın uygun olduğunu düşünüyoruz. Üçlü görüşmeler Almanya’yı, önümüzdeki on yılda güncel tutacak ve yeni fırsatlar yaratacak dinamiği ateşlemenin nasıl mümkün olabileceğini gösterecek. Sonrasında nerede durduğumuzu ve işlerin sonrası için nasıl ilerleyebileceğini tekrar değerlendireceğiz” diye yanıtladı.

‘GELECEK GÜNLER GÖSTERECEK’

“Sizce Almanya Başkanı Olaf Scholz mu, Armin Laschet mi olacak, ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise Polat, Bunu bize gelecek günler gösterecek, bu nedenle henüz bir şey söyleyemem” diye yanıt verdi.

Artı49 Haber Merkezi

Haber: Hüreyra Oflaz/Tuğba Ünal

Fotoğraf: filizpolat.de

HABERE YORUM KAT