Türkiye bağlantılı çetenin Google geçmişi ortaya saçıldı: "ATM'ler nasıl havaya uçurulur", "Bomba nasıl yapılır" diye aratmışlar

Türkiye bağlantılı çetenin Google geçmişi ortaya saçıldı: "ATM'ler nasıl havaya uçurulur", "Bomba nasıl yapılır" diye aratmışlar

Yeşil Kasa'nın soyulması olayının baş şüphelisi Cihad Remmo, yeni soruşturmaların odağında yer alıyor. Remmo'nun cep telefonu geçmişi şaşırtıcı bilgileri ortaya koyuyor. Remmo, "nasıl bomba yapılacağını ve ATM'lerin nasıl havaya uçurulacağını" araştırmış.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, "Remmo" adıyla faaliyet gösteren suç makinesi aşiretin üyelerinden Cihad Remmo, Yeşil Kasa'nın soyulmasına yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor. Almanya'nın Saksonya eyaletindeki Dresden kentinde, Avrupa'nın en büyük hazine koleksiyonlarından birisini barındıran Yeşil Kasa, Kasım 2019'da soyulmuştu.

Yeşil Kasa'nın soyulması olayının son baş şüphelisi 24 yaşındaki Cihad Remmo, yeni soruşturmaların odağında yer alıyor. Şimdiye kadar iddialar konusunda sessiz kalmasına rağmen, Remmo'nun cep telefonu geçmişi şaşırtıcı bilgileri ortaya koyuyor.

"NASIL BOMBA YAPILIR"

Remmo'nun olaydan bir yıl önce internette kapsamlı bir araştırma yaptığı iddia ediliyor. Mahkeme raporlarına göre, Google'da "yeni başlayanlar için en iyi hırsızlık hedefleri", "hırsızların yüksek ganimetin nerede olduğunu nasıl anladıkları" ve "popüler hırsızlık hedefleri" gibi aramalar yapmış. Bu ayrıntılar Dresden Bölge Mahkemesi'ndeki duruşma sırasında tartışıldı.

Buna ek olarak Remmo'nun cep telefonu geçmişi, altın ve büyük miktarlarda para için dikkat çekici bir tercih olduğunu gösteriyor. Remmo'nun defalarca altının güncel fiyatını ve altının ev ürünleriyle nasıl temizleneceğine dair talimatları aradığı da ifade ediliyor. Ayrıca Remmo, "nasıl bomba yapılacağını ve ATM'lerin nasıl havaya uçurulacağını" da araştırmış.

IZGARALARIN BÜKÜLEREK AÇILIP AÇILAMAYACAĞINI SORDU...

CID müfettişi Thomas B., duruşma sırasında şunları söyledi:

"Hidrolik presler ve yayıcılar aradı, Google'a zırhlı camların nasıl kırılacağını ve pencere ızgaralarının bükülerek açılıp açılamayacağını sordu."

Hırsızlar Yeşil Kasa'ya girerken pencere ızgaralarını kesip açmak için hidrolik aletler kullandılar. Çalınan mücevherlerin bulunduğu zırhlı cam vitrin baltalarla parçalanmıştı.

İddianameye göre Remmo, ağabeyi 27 yaşındaki Beşir Remmo ve suça karışan diğer kişileri soygundan önceki akşam Dresden'deki buluşma noktasına götürdü. Bir polis kontrol noktasında durdurulduklarında, Cihad'ın diğerlerini bıraktığı ve sivil polisleri arabasıyla Berlin-Kreuzberg yönüne doğru çektiği iddia ediliyor.

Remmo iki arkadaşıyla yaptığı bir sohbette şunları yazmıştı: "Diğerleri rahat etsin diye yalnız ayrıldım."

Cihad Remmo şu ana kadar suçlamalar hakkında yorum yapmadı. Duruşma önümüzdeki Çarşamba günü devam edecek.

ARTI49

FOTOĞRAF: unsplash

HABERE YORUM KAT