Eyaletler önlem almaya çalıştı ama... Çiftçilerin protestosu market raflarının boş kalmasına neden olacak

Eyaletler önlem almaya çalıştı ama... Çiftçilerin protestosu market raflarının boş kalmasına neden olacak

Pazartesi günü çiftçilerin protestosu önemli ulaşım yollarının ve otoyolların büyük ölçüde bloke edilmesine neden olacak. Bu durumun gıda tedariğinde sıkıntıya yol açacağı belirtildi: Meyve, sebze, et, peynir, balık gibi ürünler etkilenecek...

Önce toptan perakende sektöründeki grevler süpermarketlerde ve indirim mağazalarında boş raflara yol açtı, şimdi de muhtemelen çiftçilerin protestoları aynı durumun yaşanmasına neden olacak. En azından bazı eyalet yetkilileri böyle düşünüyor. Pazartesi günü çiftçilerin protestoları nedeniyle otoyolların tıkanması ve kapanması gibi karayolu trafiğinde büyük aksaklıklar yaşanmasının olası olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle bazı eyaletlerde Pazar günleri kamyonların trafiğe çıkma yasağı kaldırılmış durumda. İlgili bakanlar bu kararlarını, halka mal tedarikini sağlamak için aldıklarını belirterek gerekçelendiriyor.

Ancak bu, nakliye şirketlerinin gıda, günlük ürünler ve ilaçları zamanında teslim etmesi için yeterli olacak mı? Yoksa duyuru çok mu geç geldi? Bu soru Almanya'da tartışma konusu oldu.

RAFLAR BOŞALABİLİR

Bazı süpermarket ve indirim marketleri çalışanları rafların boşalmasını önlemek için bazı durumlarda önlemler alındığını söyledi. Bazı lojistik merkezleri olası darboğazların aşılmasına yardımcı olmak için kamyonlara ek mal yükledi.

Bununla birlikte, bazı süpermarket ve indirim mağazası yöneticileri de malları tedarikçilerden almak için Pazar günleri mağazalarına geldiklerini belirtti. Bu da hem kendilerinin hem de malların Pazartesi gününe kadar kamyonda beklemek zorunda kalmayacağı anlamına geliyor.

Bununla birlikte, bazı ürünlerin Pazartesi günü mevcut olmaması da oldukça mümkün. Ancak bu durumun daha çok meyve, sebze, taze unlu mamuller ya da taze gıda reyonundaki et, peynir ve balık gibi taze ürünleri etkileyeceği ifade ediliyor.

Saksonya Ticaret Birliği bu durumu, "Şu anda olduğu gibi, perakende mağazalarına ve satış noktalarına erişimin bazı durumlarda önemli ölçüde daha zor olacağını varsaymak zorundayız", diyerek anlattı.

Uzmanlar malların depo yapılmamasını belirtiyor. Olası tedarik darboğazları yalnızca birkaç gün süreceği ve sonrasında raflaın her zamanki gibi yeniden dolacağı belirtildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT