3 bin çiftçi traktörleriyle Berlin'e çıkarma yapacak... Cem Özdemir de konuşma yapmak istiyor

3 bin çiftçi traktörleriyle Berlin'e çıkarma yapacak... Cem Özdemir de konuşma yapmak istiyor

Polis, yaklaşık 3,000 kişilik göstericinin, çok sayıda tarım makinesiyle birlikte başkente gelmesini bekliyor. Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir de, "koalisyon hükümetinin" politikasına karşı düzenlenen protestoya katılmak istiyor.

Alman çiftçiler, Pazartesi günü başkent Berlin'de "koalisyon hükümetinin" politikasına karşı gösteri düzenlemek istiyor. Çiftçilerin Başkanı Joachim Rukwied "şiddetli direniş" ilan etti.

Çiftçiler traktörlerden oluşan bir konvoyla Berlin'de trafiği felç etmek istiyor. İddialara göre, Almanya’nın Türk asıllı Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir de geniş çaplı gösteriye katılarak bir konuşma yapmayı planlıyor.

Alman Çiftçiler Birliği mitingi, tarımsal dizel sübvansiyonunun ve araç vergisi muafiyetinin kaldırılması planına karşı bir gösteri olarak kullanmak istiyor. Yeşiller partisinden Cem Özdemir'in kendisi de planlanan kesintileri "sorunlu" olarak eleştirmişti.

3 BİN KİŞİLİK KONVOY...

Eylem, yarın sabah Berlin'deki Brandenburg Kapısında başlayacak. Dernek, çiftçilerin çok sayıda traktörle hoşnutsuzluklarını göstermelerini bekliyor. Berlin polisi yaklaşık 3000 katılımcı bekliyor. Mitingin sabah 8'den öğlen 12.30'a kadar Platz des 18. März'da gerçekleşmesi bekleniyor. Çeşitli eyalet çiftçi birlikleri; otobüs, araba ve traktör konvoylarıyla Berlin'e gitmeyi planlıyor.

Brandenburg Eyaleti Çiftçiler Birliği de eyleme katılmayı planlıyor. Dernek, sosyal medya hesabından, "Hükümetimiz çiftçiler olmadan hesap kitap yapmak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz!" dedi.

"MALİYET PATLAMASI KAÇINILMAZ"

Çiftçiler, koalisyon hükümetine kesinti planlarını geri çekmesi çağrısında bulunurken, aksi takdirde Almanya'da tarımın geleceğinin tehdit altında olduğunu vurguladılar.

Federal Hükümetin tarımsal dizel için vergi indirimlerini iptal etme planlarına karşı protestolar CDU/CSU içinde de giderek artıyor. CDU Genel Başkan Yardımcısı Silvia Breher, "Trafik ışığı hükümeti, Almanya'da tarım ve gıda sektörüne duyulan son güven kıvılcımını da kumarda harcıyor" dedi. CDU/CSU'nun ekonomi kanadının başkanı Gitta Connemann ise dizel olmadan hiçbir tarlanın ekilemeyeceği uyarısında bulunuken, "Maliyet patlaması kaçınılmaz" dedi.

ARTI49

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
1 Yorum