Almanya'da grev dalgası büyüyor: Çiftçiler otoyol girişlerini kapattı

Almanya'da grev dalgası büyüyor: Çiftçiler otoyol girişlerini kapattı

Berlin'de düzenlenen protestoların ardından, çiftçilerin "vergi ayrıcalıklarını kaldırma planına" karşı eylemleri Saksonya'ya sıçradı.

Almanya'da ekonomik krizin etkileri sürerken, bütçe tartışmaları başladığından bu yana çok sayıda sektörde grev kararı alındı. Demiryolu emekçileri, zincir market çalışanları, çiftçiler; on binlerce çalışan sokakları ve miting alanlarını doldurdu.

Krizin etkilerini ağır bir şekilde hisseden Alman emekçiler, geleceklerine dair belirsizliğin ortadan kaldırılması için geçer yolun "hak arayışı" olduğuna inanıyor.

OTOYOLLARI KAPATTILAR

Pazartesi günü binlerce çiftçi, traktörlerle Berlin'e çıkarma yaparak bir miting gerçekleştirmiş, "vergi ayrıcalıklarını kaldırma planını" protesto etmişti. Berlin protestolarının ardından, Saksonya'da da çiftçiler ayağa kalktı.

Bugün henüz gün ışımadan çok sayıda traktörle, A14 otoyolundaki Döbeln Nord bağlantı yoluna gelen çiftçiler, yol kapatma eylemi yaptı.

Emniyet kayıtlarında yer alan bilgilere göre, çiftçiler, Döbeln-Nord ve -Ost bağlantı yollarıyla beraber, Thüringen'deki 14 numaralı otoyolda Gera-Leumnitz bağlantı yolunu da kapattı. Ayrıca 11 traktörle de Saksonya-Anhalt eyaletindeki Coswig kavşağı kapatıldı. Leipzig bölgesinde ise 72 ve 38 numaralı otoyollar üzerinde bulunan dokuz kavşak kapatıldı.

GREV DALGASI BÜYÜYEBİLİR

Federal kabinenin, koalisyon hükümeti tarafından hazırlanan tedbir kararlarına onay vermesinin ardından, benzer eylemlerin yurt genelinde sayısının artacağı tahmin ediliyor. Tedbir kararlarının etkilerinin, daha yakıcı hissedildiği bir tabloda, grev dalgasının çok sayıda sektöre sıçrayabileceği öngörülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum