Berlin'i felç eden mitingde dikkat çeken anlar: Cem Özdemir konuşurken hangi sloganı attılar

Berlin'i felç eden mitingde dikkat çeken anlar: Cem Özdemir konuşurken hangi sloganı attılar

Almanya'da binlerce çiftçi, hükümetin tarım politikalarını protesto etmek üzere, traktörleriyle Berlin'e çıkarma yaparak trafiği felç etti.

Almanya'da binlerce çiftçi, koalisyon hükümetinin ekonomi politikalarını protesto etmek amacıyla, başkent Berlin'e traktörlerle girerek trafiği felç etti.

Eyleme Türk asıllı Tarım Bakanı Cem Özdemir de destek verirken, düzenlenen mitingde söz alarak, çiftçilerin lehine hükümeti eleştiren açıklamalarda bulundu. Özdemir'in konuşması sırasında "Koalisyon hükümetine son", "Yeni seçim istiyoruz" şeklinde sloganlar atıldı. Yeşiller partisinden olan Cem Özdemir'in partisi de koalisyon hükümeti içerisinde yer alıyor. Bu yüzden de Özdemir'in konuşması sırasında atılan sloganlar dikkat çekti.

Çiftçiler, Brandenburg Kapısı'ndaki 18 Mart Meydanı'nda toplanarak, burada da bir miting gerçekleştirdi. Koalisyon hükümeti aleyhine sloganların atıldığı mitinge, binlerce çiftçi traktörleriyle katıldı.

Ülkenin dört bir yanından binlerce çiftçi tarafından organize edilen gösterinin çağrısı, Alman Çiftçiler Birliği tarafından yapılmıştı.

"MUAFİYET KALDIRILMASIN"

Eylem alanında Alman basınına konuşan çiftçiler, hükümetin tarım politikalarından hoşnutsuz olduklarını ve motorlu taşıt vergisi muafiyetinin iptaline karşı olduklarını dile getirdiler.

Polis, eylem alanı etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Hükümetin, tarımsal dizel sübvansiyonunun ve araç vergisi muafiyetinin kaldırılması planına karşı düzenlenen mitinge, sosyal medya platformu X'ten de destek verildi. X'te Almanya gündeminde, "Brandenburger Tor" yani, "Brandenburg Kapısı" kelimesi en çok konuşulan konular arasına girdi.

Fotoğraf: AA

ARTI49

HABERE YORUM KAT