Alman Bakana çiftçi şoku: İskeleyi bloke ettiler

Alman Bakana çiftçi şoku: İskeleyi bloke ettiler

Almanya’da çiftçilerin grev dalgası büyüyor. Öfkeli çiftçiler şimdi de Başbakan Yardımcısı Robert Habeck'in Schleswig-Holstein'daki feribotundan ayrılmasını engelledi.

Almanya'da çiftçiler, koalisyon hükümetinin tarım sektöründeki vergi ayrıcalıklarını kaldırma planını protesto etmeye devam ediyor. Çiftçiler şimdi de Robert Habeck'in Schleswig-Holstein'daki feribotundan ayrılmasını engelledi.

Olayla ilgili polis sözcüsü yaptığı açıklamada, çiftçilerin Perşembe günü iskeleyi bloke ettiklerini söyledi. Ekonomi bakanı Habeck, iskeleden ayrılamadı ve geri dönmek zorunda kaldı.

GÜVENLİK DURUMU NEDENİYLE…

Habeck’in sözcüsü haber kaynaklarına verdiği demeçte, bakanın çiftçilerle konuşmaktan mutluluk duyduğunu açıkladı ve şunları söyledi, “Ne yazık ki güvenlik durumu Bakanın, tüm çiftçilerle diyalog kurmasına izin vermedi.”

Çiftçiler koalisyon hükümetinin planladığı sübvansiyon kesintilerine tepki göstermeye devam ediyor. Perşembe günü federal hükümet çiftçilerin kitlesel protestolarına yanıt verdi: “Koalisyon, tarım için motorlu taşıtlar vergisi muafiyetinin kaldırılmasını istiyor. Federal hükümet sözcüsünün Berlin'de yaptığı açıklamaya göre, tarımda dizel kullanımına yönelik vergi indiriminin kaldırılması birkaç aşamada genişletilecek ve uygulanacak.”

Ancak Alman Çiftçiler Birliği bu önlemleri yetersiz buluyor ve pazartesi gününden itibaren bir haftalık eylem planlıyor.

ARTI49

FOTOĞRAF: X

HABERE YORUM KAT