Deutsche Bahn'da grev erken bitiyor... "Barış" anlaşması imzalandı: 5 hafta boyunca grev yok!

Deutsche Bahn'da grev erken bitiyor... "Barış" anlaşması imzalandı: 5 hafta boyunca grev yok!

Deutsche Bahn ve sendika GDL arasında 3 Mart'a kadar barış yükümlülüğü üzerinde anlaşmaya varıldı. Grev yarın erken saatte bitecek. Öte yandan, yaklaşık 5 hafta boyunca yeni bir grev tehdidi bulunmuyor.

Deutsche Bahn (DB)'deki grevin erken biteceği duyuruldu.

Makinistler sendikası GDL, açıklandığı gibi 6 gün boyunca greve gitmeyecek ve grevi daha erken sona erdirecek: Pazartesi sabahı saat 18:00 yerine saat 02.00'da grev bitecek. Ücret anlaşmazlığında sendika ile DB arasındaki müzakere masasına geri dönülmesinden dolayı grevin erken biteceği ifade edildi.

DB'ye göre, grevin sona ermesinden itibaren normal sefer tarifesi devam edecek.

5 HAFTA BOYUNCA GREV YOK

Öte yandan, Deutsche Bahn ve sendika GDL arasında 3 Mart'a kadar barış yükümlülüğü üzerinde anlaşmaya varıldı. Yani yaklaşık 5 hafta boyunca yeni bir grev tehdidi bulunmuyor.

Demiryolu şirketine göre, yüzlerce trenin iptal edildiği grev eylemlerinin her günü yaklaşık 25 milyon Euro'ya mal oluyor.

Grevin 24 Ocak Çarşamba sabahı başlamasından bu yana, DB'nin acil durum tarifesinde uzun mesafe trenlerinin yalnızca yaklaşık yüzde 20'si çalışıyor.

SENDİKANIN KAZANIMLARI

Sendika GDL bu grevden ne elde etti?

Mart ayında 1.500 Euro tutarında enflasyon telafi ikramiyesi ödenmesi... Daha yüksek ücretler konusunda, demiryolu şirketi sadece yüzdelik artışlar yerine sabit miktarlar üzerinde pazarlık yapmaya hazır olduğunu belirtti. Buna ek olarak, demiryolunun vardiyalı çalışanlar için "çalışma saatlerinin azaltılmasına yönelik modelleri" tartıştığı söyleniyor.

Yaklaşık 10.000 DB çalışanı şu anda GDL ile müzakere edilen toplu sözleşmelere göre ödeme alıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT