Almanya'da tren seferleri bir kez daha iptal edilecek: Daha uzun bir grev için düğmeye basıldı

Almanya'da tren seferleri bir kez daha iptal edilecek: Daha uzun bir grev için düğmeye basıldı

Alman Kamu Demiryolları Şirketi Deutche Bahn ve Alman Tren Makinistleri Sendikası (GLD) arasında yürütülen toplu sözleşme sürecinde anlaşmaya varılamaması üzerine, bir kez daha grev kararı alındı.

Alman Tren Makinistleri Sendikası (GLD), Alman Kamu Demiryolları Şirketi Deutche Bahn'la oturduğu toplu sözleşme sürecinde anlaşmazlık yasamış ve geçici süreyle uyarı grevi gerçekleştirmişti. Sendika, işveren tarafından taleplerin bir kez daha kabul edilmemesi üzerine, makinistlere 6 günlük bir grev çağrısı daha yaptı.

Masaya, çalışma saatlerinin 35 saate düşürülmesi ve vardiyalı işçilere tam ücret ödenmesi gibi taleplerle oturan GLD, uzlaşmaya varılamayınca bir grev kararı daha aldı. Grevin, Almanya'da ulaşım başta olmak üzere lojistik ve birçok sektörü felç edebileceği düşünülüyor.

Sendikanın gece saatlerinde yaptığı açıklamaya göre, yolcu taşımacılığında grev, Çarşamba günü sabaha karşı saat 2:00'de başlayacak ve gelecek hafta Pazartesi günü saat 6:00'ya kadar devam edecek.

İŞVEREN NE ÖNERİYOR?

Deutche Bahn, sendikanın taleplerine karşın, çalışma saatlerini 38 saatten 37 saate düşürmeyi önermiş, vardiyalı işçilere tam ücret talebini ise kabul etmişti. Şirket alternatif olarak da işçilere 2026'dan itibaren yüzde 2.7'lik bir ücret artışı teklifinde bulunmuştu.

ULAŞIM FELÇ OLACAK

Ocak ayında gerçekleşen ve yalnızca 3 gün süren grevin sonuçlarından da yola çıkarak, yapılacak grevin Almanya'da yerel ve uzun mesafeli taşımacılık üzerinde büyük bir etkisi olacağı tahmin ediliyor. Binlerce sefer şimdiden iptal edildi. Almanya'da yolcuları zor günler bekliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT