Deutsche Bahn'da para kalmadı: Rekor tazminat ödedi...

Deutsche Bahn'da para kalmadı: Rekor tazminat ödedi...

Grev ve sık sık geciken trenleriyle gündeme gelen Deutsche Bahn'ın geçen yıl yolcularına rekor düzeyde tazminat ödemek zorunda kaldığı belirtildi. Şu anda acilen ihtiyaç duyulan modernizasyon için para eksik...

Deutsche Bahn, 2023 yılında trenlerin çalışmaması nedeniyle müşterilerine rekor miktarda tazminat ödedi.

Bir demiryolu sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, devlete ait şirket 2023 yılında 5,6 milyon tazminat talebini işleme koydu ve müşterilere toplam 132,8 milyon Euro ödedi. 2022 yılında 92,7 milyon Euro ödenmişti. Bu da o dönem için rekor bir rakamdı. Deutsche Bahn'a göre bunun nedenlerinden biri, bir önceki yıla kıyasla yolcu sayısındaki önemli artış, rekor sayıda kısa süreli şantiye ve Aralık ayında kış mevsiminin başlamasıydı. Toplam dört uyarı grevi de bunda rol oynamıştı.

TARİFELER NASIL

Deutsche Bahn, bir saat veya daha fazla gecikmelerde ücretin dörtte birini, iki saat veya daha fazla gecikmelerde ise ücretin yarısını iade ediyor. 2023 yılında Deutsche Bahn uzun mesafeli durakların sadece yüzde 64'üne zamanında ulaşabildi.

Grevler veya uyarı grevleri nedeniyle trenler iptal edilirse yolcular bilet ücretinin tamamını iade alabiliyorlar.

2023 yılında Deutsche Bahn'da, iki kez demiryolu ve taşımacılık sendikası EVG ve iki kez de tren sürücüleri sendikası GDL tarafından olmak üzere dört kez greve gidildi.

YATIRIMLAR İÇİN PARA YOK

DB sözcüsü, demiryolu yolcularının tüm ulaşım türleri arasında en cömert düzenlemelerden yararlandığını savundu. Sözcü, "Ancak, Almanya'daki demiryollarının modernizasyonu için acilen gerekli yatırımlar için ihtiyaç duyulan üç haneli milyonluk bir meblağın eksik olduğu da bir gerçektir" dedi.

DB'ye göre, tazminat taleplerinin yaklaşık yüzde 65'i bahn.de web sitesi veya DB Navigator uygulaması üzerinden yapıldı. Dijital tazminat başvuruları 2021'den beri Deutsche Bahn'da mevcut.

ARTI49

HABERE YORUM KAT