Almanya'da tarihin en uzun demiryolu grevi

Almanya'da tarihin en uzun demiryolu grevi

Alman Tren Makinistleri Birliği'nin (GDL) çağrısıyla hazırlanılan grev bugün itibariyle başladı. Pek çok hatta aksama ve iptaller meydana geldi.

Almanya'da kendini gösteren ekonomik buhranla doğrudan ilgili olduğu düşünülen grev dalgası, ülkenin farklı bölge ve sektörlerinde devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan 50 saatlik uyarı grevinin ardından, Deutsche Bahn ile uzlaşma sağlanılamaması üzerine, Alman Makinistler Birliği (GDL) tarihin en uzun grevine başladı. Toplam 6 gün sürecek grevin, sonraki haftanın ilk iş günü boyunca da devam edeceği belirtiliyor.

"ACİL DURUM SEFERLERİ" BAŞLADI

Grevin ilk günü olmasına rağmen onlarca seferin iptal edildiği, belli hatların tamamen kapatıldığı bildirildi. İptal edilen veya aksayan seferler için Deutsche Bahn’ın "acil durum seferleri" oluşturduğu duyuruldu. DB, trenle seyahat edeceklerin olabildiğince erken yer ayırtmasını tavsiye ediyor.

Ayrıca iptal edilen seferlerde, internet üzerinden satın alınmış biletler için yolcular online bir başvuru ile “DB Navigator” uygulaması üzerinden bilet iptali başvurusu yaparak, geri ödeme talep edebilecek. Aksi taktirde tek seçeneğin yazılı olarak geri ödeme talep etmek olabileceği belirtiliyor.

SEVKİYATLARDA TARİHİ DÜŞÜŞ

Yolcu taşımacılığındaki grevden ayrı olarak, yük taşımacılığındaki de grev dün akşam saatlerinde başlamıştı. Grevin pek çok sevkiyatın iptaline ve sevkiyatlarda kritik bir düşüşün gerçekleşmesine neden olduğu belirtiliyor. Ek olarak Polonya, Hollanda ve Belçika limanlarının da grevden olumsuz etkileneceği ifade ediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT