Almanya'da devletin elektrikli araba teşviği başlatması halkı isyan ettirdi
Almanya'da elektrikli araçlar için devlet tarafından sağlanan teşviklerin toplumsal gerilimi artırdığı ortaya çıktı.
Almanya'da halkın elektrikli araçlara geçmesi için devlet tarafından 2016 yılından bu yana yaklaşık 8,5 milyar Euro'nun üzerinde kamu fonu oluşturulmuştu. Ayrıca yüksek miktarda vergi muafiyetleri sağlanıyordu.
Kaufland’dan aldığı ürünü pişirdikten sonra fark ettikleri müşteriyi isyan ettirdi
Yılbaşından itibaren elektrikli araçlara yönelik devlet alım primlerinin düşürülmesi ve 1 Eylül itibarıyla devlet para yardımının kaldırılması elektrikli otomobil pazarına yönelik beklentiler önemli ölçüde kötüleşti.
Öte yandan dün elektrikli arabaların güneş enerjisiyle şarj edilmesine yönelik yeni bir hükümet finansman programı Almanya'da başladı. Bu programda güneş enerjisi depolamayla birlikte bir şarj istasyonunun satın alınması ve kurulumu destekleniyordu. Bununla elektrikli bir arabaya sahip olan veya başvuru sırasında bir tane sipariş etmiş olan bina sahiplerine yatırım hibesi olarak 10.200 Euro devlet desteği sağlanacak.
Almanya'da konut sıkıntısını çözmek isteyen hükümet, bina kuralları hakkında yeni adım attı
Program dün başladığı halde bir gün içerisinde durduruldu. Devlet kalkınma bankası KfW, teknik gecikmelere rağmen yaklaşık 33.000 başvurunun onaylandığını söyledi. Federal Ulaştırma Bakanlığı'nın bu yıl için ayırdığı 300 milyon Euro'luk hibe tükendi. aşvurularda bulunurken "ilk gelen ilk alır" prensibi uygulandı.
Bu desteğin sağlanması için konut sahibi olmak ve elektrikli bir araba alınma gerekliliği ülkede 'sosyal adalet' tartışmalarını getirdi.
Tüm Almanya'da uygulanacak yasaya Hamburg ilk isyan bayrağını çekti
Alman hükümeti gelecekteki hareketliliğin (mobility) "iklim dostu" olması için 2030'a kadar 1 milyon şarj istasyonu kurarak ülkenin elektrikli otomobil altyapısını sağlamlaştırmayı hedefliyor.
ARTI49