Almanya'daki elektrikli araba fabrikasında iş kazaları kontrolden çıktı!

Almanya'daki elektrikli araba fabrikasında iş kazaları kontrolden çıktı!

Almanya'daki Tesla fabrikası, iş kazalarının artması nedeniyle büyük bir sorunla karşı karşıya. Berlin yakınlarında bulunan bu dev tesis, binlerce işçinin çalıştığı bir yer olarak dikkat çekiyor ve iş kazalarına sendikaların tepkisi giderek yükseliyor.

Elon Musk, Almanya'daki fabrikasındaki artan iş kazaları nedeniyle eleştirilerin odağında bulunuyor.

Alman Stern dergisinin raporuna göre, geçtiğimiz yıl açılan Berlin yakınındaki fabrikada asit yanıkları ve çeşitli kazalar sonucu çok sayıda işçi yaralandı. Sadece bir yıl içinde neredeyse 250 ambulans çağrısı yapıldığı belirtiliyor ve Alman işçi sendikaları durumdan büyük rahatsızlık duyuyor.

Fabrikada kullanılan alüminyum tozu nedeniyle sağlık sorunlarının arttığı, birçok işçinin burun kanaması, öksürük ve baş ağrısı gibi şikayetler yaşadığı ortaya çıktı. İki Stern muhabiri, fabrikada çalışanlara yeterli bilgi ve güvenlik ekipmanının verilmediğini bildirdi.

Rapora göre, bir işçi ağır yaralanırken bir başka işçi de üzerine makine devrilmesi sonucu ciddi yaralanmış. Fabrikada her an iş cinayeti yaşanabileceği endişesi artıyor.

Sendika sözcüsü Dirk Schulze, Tesla'daki yaralanma vakalarının diğer Alman fabrikalarının çok üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "Bu düzeyde bir kaza sıklığı normal değil. Birilerinin öleceğine yönelik büyük korkum var" dedi.

Binlerce işçinin istihdam edildiği bu fabrikada aylık 1 milyon araç üretme hedefi bulunuyor. Tesla, temmuz ayında fabrikadaki üretimi artırmayı planladığını duyurmuştu.

ARTI49

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
2 Yorum