Almanya Ukrayna'ya "taşınıyor"...

Almanya Ukrayna'ya "taşınıyor"...

Almanya Ukrayna'da bir mühimmat üretim tesisi kuracak. Söz konusu tesis öncelikle 155 mm'lik top mermisi üretecek. Tesisin ne zaman kurulacağı ise belli değil...

Alman devlet savunma sanayi kuruluşu Rheinmetall'in Ukrayna'da bir mühimmat üretim tesisi kuracağı iddia edildi. Reuters ajansının aktardığına göre, ilgili mutabakat, yeni işletmenin hisselerinin %49'una sahip olacak Ukrayna tarafıyla Münih konferansının oturum aralarında imzalandı. Ukrayna'daki tesis öncelikle 155 mm'lik top mermisi üretecek.

Rheinmetall, üretimin ne zaman başlayacağını veya tesisin nereye kurulacağını belirtmedi.

"KESİNLİKLE EVET"

Öte yandan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yaptığı açıklamada, Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği desteğin "mali sonuçları" olmasına rağmen, Kiev'e yapılan yardımın doğru olduğunu düşündüğünü belirtti.

Scholz, “Vatandaşlarla yaptığım görüşmelerde bana her zaman ‘Ukrayna'yı bu kadar fazla desteklememiz doğru mu?’ diye soruyorlar. Elbette mali sonuçları olsa bile, ‘kesinlikle evet’ diyorum” dedi.

Almanya, şu ana kadar Kiev'e aktarılan veya vaat edilen yardım için toplamda 28 milyar Euro harcadı.

"GEÇEN YILDAN BU YANA..."

Olaf Scholz ayrıca, Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı açıklamada, "NATO'nun Ukrayna'ya askeri göndermeyeceğini, ancak Rusya'dan gelen tehdidin gerçek olması nedeniyle Avrupa'nın güvenliğine daha fazla yatırım yapması gerektiğini" söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de, Mart ayında Ukrayna'nın entegre edileceği AB Askeri Sanayi Stratejisinin sunulacağını belirterek "Daha fazla harcamamız gerekiyor ve bunu yapıyoruz. Geçen yıldan bu yana askeri üretimdeki büyüme yüzde 20 oldu ve daha da artacak” diye söz verdi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum