Almanları Putin değil, "kitlesel göç" korkutuyor

Almanları Putin değil, "kitlesel göç" korkutuyor

Almanlar artık Rus saldırısı yerine başka şeylerden korkuyor. Almanlar için "kitlesel göç", siber saldırılar, küresel ısınma ve İslami aşırıcılık yeniden risk olarak algılanmaya başlandı.

Rusya hala Ukrayna ile savaş halinde olsa da, Almanya'da ve diğer bazı G7 ülkelerinde Moskova'ya yönelik endişeler azalıyor. Münih Güvenlik Konferansı (MSK) tarafından yapılan bir anket de bunu kanıtladı. Almanlar artık Rus saldırısı yerine başka şeylerden korkuyor.

MSK için yapılan bir ankete göre, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırgan savaşının başlamasından neredeyse iki yıl sonra, Batı dünyasında Rusya'nın tehdit olarak algılanması yeniden düştü. Ancak endekse göre, "kitlesel göç", siber saldırılar, küresel ısınma ve İslami aşırıcılık yeniden risk olarak algılanmaya başlandı.

TÜM ÜLKELERDE DÜŞTÜ

Endeks için geçtiğimiz sonbaharda G7 ülkeleri, Rusya hariç orijinal BRICS ülkeleri (Brezilya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ve Ukrayna vatandaşlarından oluşan temsili bir örneklemle anket yapıldı. Rusya'nın bir risk faktörü olarak algılanması neredeyse tüm ülkelerde düştü. Sadece İngiltere ve Japonya'da vatandaşlar Rusya'yı hala en büyük güvenlik riski olarak görüyorlar. Geçen yıl bu durum beş G7 ülkesi için geçerliydi.

Ankette, Alman vatandaşları bir önceki yıl bir numaralı risk olan Rusya'yı sadece yedinci en büyük endişe kaynağı olarak belirttiler. Bunun yerine, göç ve İslami aşırıcılığın risk olarak algılanması, komşu Fransa'da olduğu gibi önemli ölçüde arttı. Kanada, İtalya ve Brezilya'da insanlar en çok aşırı hava koşulları ve orman yangınlarından endişe duyuyor. Rapora göre Çin ve ABD'de ise siber saldırılar listenin başında yer alıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT