İsrail ve Ukrayna'dan Berlin'e üst düzey ziyaret

İsrail ve Ukrayna'dan Berlin'e üst düzey ziyaret

Ukrayna ve İsrail liderleri, Münih Güvenlik Konferansı öncesinde Alman yetkilerle Berlin'de görüştü. Söz konusu görüşmeler nedeniyle Berlin'de trafik de felç oldu!

Münih’teki Güvenlik Konferansı'ndan önce Berlin'de hareketli saatler yaşandı. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Ukranya Başbakanı Vladimir Zelenski, Güvenlik Konferansı'nın öncesinde üst düzey hükümet yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Yaklaşık iki yıldan beri süren Ukrayna-Rus savaşına karşı yeni taahhütler almak için ziyarette bulunan Ukranya Başbakanı Zelenski, Almanya ve Ukrayna arasına yeni bir güvenlik anlaşması imzalamayı kabul etti. Federal Devlet Başkanı Şansölye Olaf Scholz ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski anlaşmayı bugün Berlin'deki Başbakanlık Ofisi'nde imzaladı. İmzaların atılması ardından Zelenski, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından kabul edilecek.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise iki günlük Almanya ziyaretinin başlangıcında Berlin'e geldi. Herzog’un ziyaretinin nedeni Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Bellevue'de yapılacak bir görüşme. Sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, Herzog görüşmenin ardından Münih'teki Güvenlik Konferansı'na gitmeyi planlıyor. Herzog en son 2022 yılında Almanya’yı bir ziyarette bulunmuştu.

YOĞUN TRAFİK KISITLAMALARI

Devlet ziyaretleri nedeniyle başkentte bazı trafik kısıtlamaları yaşanıyor. Berlin Trafik Bilgilendirme Merkezi (VIZ) ve Berlin polisinin X'e yaptığı açıklamalara göre, Berlin-Tiergarten'daki hükümet bölgesinde akşama kadar aksamalar yaşanacak. VIZ'e göre Berlin-Brandenburg BER havaalanı çevresindeki trafiğin de etkilendiği belirtildi.

Devlet ziyaretleri nedeniyle Berlin polisi yaklaşık 2000 memuru geniş çaplı olarak görevlendirdi. Berlin polisinin diğer dokuz eyaletten ve federal polisten gelen memurlar tarafından desteklendiğini söyleniyor. Operasyonun öğleden sonra akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT