AfD'lilerden cezaevindeki teröriste ziyaret

AfD'lilerden cezaevindeki teröriste ziyaret

Almanya'da AfD'lilerin, terör suçlusu eski milletvekillerini düzenli olarak ziyaret ettikleri ortaya çıktı.

Alman medyası, aşırı sağcı parti AfD'ye ilişkin ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

Ülkede yayın yapan bazı kuruluşların kamuoyuyla paylaştığı araştırma raporlarında, AfD'li siyasetçilerin, "terör" suçundan hapiste yatan eski AfD milletvekili Birgit Malsack-Winkemann ile temas halinde oldukları iddia edildi. Stern ve RTL tarafından yapılan araştırmaya göre, üç AfD milletvekilinin, Berlin'deki Lichtenberg Cezaevi'nde bulunan avukatı ziyaret etmek için daimi izinleri var.

İddialara ilişkin açıklama yapan AfD parlamento grubu sözcüsü, "Parlamento grubu yönetimi, kişisel nitelikte olan ve parlamento grubunun çalışmalarıyla hiçbir bağlantısı olmayan temaslardan haberdardır" ifadelerini kullandı.

Raporda adı geçen milletvekillerinden biri olan Jürgen Pohl ise, ziyaretlerle ilgili sorulara "Bir yıldan fazla gözaltında tutulduktan sonra üçüncü taraflardan ziyaret almaktan mutlu olmaz mıydınız" diyerek yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Federal Savcılık, Aralık 2022'de aralarında Malsack-Winkemann'ın da bulunduğu 25 kadın ve erkeği "Reichsbürger" olaylarına ilişkin soruşturmalar kapsamında "terör şüphesiyle" tutuklamıştı. Sanıkların, "Almanya'daki siyasi sistemi devirmeyi planladıkları" iddia edilmişti.

Savcılığa göre, Heinrich XIII Prens Reuß, eski Alman ordusu subayı Rüdiger v. P. ile birlikte "elebaşı" idi. İddianameye göre Malsack-Winkemann'ın Ağustos 2021'den beri örgütün üyesi olduğu söyleniyor. Federal Meclis'in bir üyesi olarak, parlamentoya erişim hakkını, gruptan birkaç kişinin arasına sızmak ve binalarda keşif yapmak için kullandığı iddia ediliyor.

Zanlının, Federal Meclis'ten 2021 sonbaharında ayrıldıktan sonra bile gruba bilgi sağlamaya devam ettiği ileri sürülüyor.

ARTI49
Fotoğraf: Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
1 Yorum