Almanya'da aşırı sağcı çeteye karşı harekete geçildi: Birkaç saat içinde çok sayıda gözaltı

Almanya'da aşırı sağcı çeteye karşı harekete geçildi: Birkaç saat içinde çok sayıda gözaltı

Dortmund'da 24 yaşındaki bir blog yazarını soyup, darp eden aşırı sağcı çeteyle bağlantısı olduğu düşünülen 13 şüpheli, Alman polisi tarafından gözaltına alındı.

Almanya'da aşırı sağ ve ırkçılık karşıtı gösteriler ülkenin dört bir yanına yayılmışken, aşırı sağcılar yasa dışı, provokatif bir fiziksel saldırı ve hırsızlık eyleminde bulundu. Dortmund'da 24 yaşındaki bir blog yazarını soyup darp eden aşırı sağcı çeteye yönelik operasyonda, polis 13 şüpheliyi gözaltına aldı.

Dün öğleden sonra bir kavga ihbarı alan polis ekipleri, Dortmund-Dorstfeld'in Thusneldastraße bölgesine doğru harekete geçti. Olay yerine gelen memurlar, aktif internet blog yazarı olan 24 yaşındaki bir adamın, maskeli bir grup tarafından darp edilerek soyulduğunu fark etti. Saldırganlar, yaraladıkları gencin yanında taşıdığı aksiyon kamerasını da çalmıştı.

ÜST ÜSTE GÖZALTILAR

Kısa süre sonra çok sayıda polis, bölgede teyakkuza geçerken, olayın yaşandığı bölgeye yakın bir konutta, şüpheli bulunan bir şahıs gözaltına alındı. Akşam saatlerine kadar da saldırıyla ilgisi olabileceği düşünülen 13 şüpheli gözaltına alınarak karakola götürüldü. Konuya dair açıklama yapan polis yetkilileri, saldırganların "aşırı sağcı çevrelere mensup olduklarını" belirtti.

Saldırıya ilişkin, polis devlet güvenlik servisi tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT